Argentin táncművésszel készülnek az Evitára Sopronban

Nestor Pellicciaro argentin színész és táncművész tart tangó-kurzust a Soproni Petőfi Színházban. A Buenos Airesből érkezett szakember az Evita című rockopera tangószámainak előadására készíti fel a társulatot. 

A bemutatót áprilisban tartják Katona Imre rendezésében, aki már a 33 évvel ezelőtti hazai ősbemutatót is színpadra állította.

 

IMG 1421 copy


Pataki András, a soproni színház igazgatója a sajtónak meghirdetett nyílt próbán elmondta: az előadás színpadra állításakor nem az amerikai musical koreográfiáit tekintik alapnak, hanem az igazi argentin tangó gyökereihez visszanyúlva szeretnék a produkció táncos jeleneteit bemutatni a nézőknek. Ezért is hívták meg az argentin művészt, hogy "új impulzusokkal, élményszerűen, a kultúrák találkozásának erejét kihasználva" készüljön a tánctagozat és a színészek a nagyszabású előadásra.

 

IMG 1180

 

A Soproni Petőfi Színház a tervek szerint jövő áprilisban tűzi műsorára az Evita című rockoperát. Az előadást Katona Imre rendezi, aki az 1980-as magyarországi ősbemutatót is színpadra állította. A soproni teátrum a tavaszi premier különlegességeként egy "legenda-szereposztással" is bemutatja a produkciót, várhatóan az MKB Sportarénában. Ekkor több olyan szereplő is színpadra lép, aki játszott a 33 évvel ezelőtti előadásban.

 

IMG 1234

 

Katona Imre pályafutásnak fontos mérföldköve az Evita. Ez volt az első nagy zenés színházi produkció, amelyet színpadra állíthatott 33 évvel ezelőtt, s most ugyanezzel a darabbal búcsúzhat a műfajtól is, mert ahogy megfogalmazta, nem szeretne már zenés produkciókat rendezni. Most az Evitával akarja összefoglalni mindazt, amit erről a műfajról tud. Hozzáfűzte: a rockopera hazai ősbemutatója forradalmian hatott, több mint tíz évig játszották az előadást különböző szereposztásokban nagy sikerrel.

 

IMG 1453 copy

 

Nestor Pellicciaro négy napig dolgozik a soproni társulattal. A színész és táncművész hangsúlyozta: remekül haladnak a munkával, sikerült mindazokat az alapelemeket megtanítania a színészeknek, táncosoknak, amelyekkel a színpadon is meg tudják mutatni, a tangó nem csak egy tánc, hanem életérzés. Mint mondta: a világon nincs még egy olyan tánc, amely ilyen mélyen képes kifejezni a vágyakat, az érzelmeket. Ezért is maradt meg a különbség a hagyományos argentin tangó és az Európában ismert változata között. A szakember szerint míg ezen a kontinensen a tánclépésekkel akarnak kifejezni mindent, addig a stílus őshazájában az érzelmek dominálnak, ez határozza meg a táncolás élményét.

 

Forrás, fotók: Soproni Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása