Kiváltságok nélkül - Pécs elöljárói színházbérletet vettek

Páva Zsolt polgármester, Nagy Csaba és Csizi Péter alpolgármesterek, Hoppál Péter kulturális bizottsági elnök és Bódis József, a PTE rektora is bérlethez jutott csütörtökön a Pécsi Nemzeti Színházban. A rektor és a politikusok teljes áron fizettek - számolt be a Pécsma.hu.


Ahogy eddig, idén is rendszeres látogatók lesznek a Pécsi Nemzeti Színház előadásain a város prominensei. Ők is beálltak ugyanis a bérletvásárló pécsiek egyre népesebb táborába, s egyben megerősítették korábbi ígéretüket: nem kérnek ingyenes és kedvezményes árú belépőkből csak azért, mert önkormányzati, egyetemi vezetőként dolgoznak - írja a Pécsma.hu.


berlet pecs nemzetiFotó. pecsma.hu


"Polgármesterré választásomkor elhatároztam, hogy semmilyen kiváltsággal nem kívánok élni, s ezt javasoltam képviselőtársaimnak is. Első lépésként megszüntettük a pécsiek szemét régóta bántó VIP-parkolót a városháza előtt, majd az ingyenes és kedvezményes árú, kulturális és sporteseményekre szóló belépőkről mondtunk le" – mondta a portálnak Páva Zsolt csütörtökön, miután megvásárolta bérletét a pécsi színház jegypénztárában.

Elmondta: ő maga 29 ezer forintért vásárolt bérletet, s ugyanígy teljes áron veszi meg belépőit a pécsi hangversenyterembe, esetenként sporteseményekre, kiállításokra is.

"Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy a Pécsi Nemzeti Színház hatalmas átalakuláson ment át az utóbbi két évben. Színvonalas előadások zajlanak a teátrum falai között, többszörösére nőtt a nézőszám, ezért kortól függetlenül mindenkinek érdemes ellátogatni az intézménybe" – tette hozzá a polgármester.

Forrás: Pécsi Nemzeti Színház, pecsma.hu

 

süti beállítások módosítása