Két díjat nyert a Kosztolányi Dezső Színház Podgoricában

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadása és rendezője is a legjobbnak járó díjat nyerte el a vasárnap este zárult montenegrói F.I.A.T. nemzetközi alternatív színházi fesztiválon.

A podgoricai mustrán a Passport Szabadka/Subotica - A démonok városa című produkció lett a legjobb előadás, Urbán András rendező pedig a legjobb rendezésért járó elismerést vihette haza - közölte a színház.

 

let3-09-13-81


A Kosztolányi Dezső Színház előadása a hétköznapi kapcsolatok abszurdumát jeleníti meg, azokat a súrlódási lehetőségeket, amelyek egy olyan többnemzetiségű környezetben jelenhetnek meg, mint a Vajdaság. A démonok városában a nyelvi és a kulturális különbözőségek, valamint a Vajdaságban élő magyar és szerb közösség egymásról alkotott képét mutatják be művészi eszközökkel.

 

Az összegzés szerint a zsűri egyhangúlag ítélte oda a legjobb rendezésért járó díjat Urbán Andrásnak, az indoklás szerint a rendező precizitásáért, a banalitások elkerüléséért és a különböző színpadi elemek sikeres összehangolásáért, amelyekkel az érzékszerveket is megmozgatja.

 

A démonok városa című előadást a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a szegedi Maszk Egyesülettel közösen készítette. Évadkezdés előtt a társulat még egyszer Montenegróba látogat, a Béres Márta One Girl Show című előadással, de az évad első felében a budapesti Bárka Színházban és a Trafóban is fellépnek.

süti beállítások módosítása