Yves Marc és Gemza Péter is rendez az M Studiónál

Javában zajlanak az Esetlenségünk krónikája címet viselő új produkció próbái a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínházban, a bemutató tervezett időpontja szeptember 27.

 

Az M Studio ajánlója:

 

Az előadás rendezője a franciaországi Yves Marc, a Montreuil-i Theatre du Mouvement társigazgatója, aki rendezői munkássága mellett nemzetközileg ismert színházpedagógiai tevékenységéről. A rendező sajátos színházi világa a színész klasszikus művészetét egyesíti a kortárs pantomimmel, a mozgások valamint a gesztusok dramatizálása által. Az előadás különlegessége, amellett, hogy ez a francia rendező első hazai bemutatkozása, hogy az M Studio társulata a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház három művészével kiegészülve, koprodukcióként viszi színre az előadást. A társulat ettől az évadtól új taggal is bővül Gáll Katalin személyében, aki az Udvarhely Táncműhelytől szerződött át az M Studióhoz.

 

mst-7898

Fotó: Barabás Zsolt


A bemutatót követően, október elejére a Fehér Ferenc által rendezett Kampf című előadás kapott meghívást a Gyergyószentmiklóson megrendezett X. Nemzetiségi Színházak Kollokviumára. A fesztivál után az előadás Sepsiszentgyörgyön is látható lesz, valamint A per című produkció (rendező: Barta Dóra) is műsoron marad az új évadban.

Az évad következő bemutatóját Gemza Péter rendezi, J.L. Borges novelláiból kiindulva. Gemza korábban már dolgozott együtt az M Studio társulatával, az ő nevéhez kötődik Abe Kobó A homok asszonya című regénye nyomán készült előadás, és a 2011/2012-es évad kiemelkedő bemutatója, a Mint a fagyöngy.

Az 2013/2014-es évadban továbbra is érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei az M Studio előadásaira. A bérletek szeptember 11-től kaphatók a Városi Kulturális Szervezőirodában. A szervezőiroda hétfőtől csütörtökig 11–16 óra között, pénteken 11–13 óra között, előadásnapokon pedig a kezdési időpont előtt egy óránt át tart nyitva. Érdeklődni lehet a 0267-312 104-es, a 0728 083 336-os és a 0746 208 811-es telefonszámokon.

 

süti beállítások módosítása