Pályázatot hirdetnek a Trafó homlokzatának kifestésére

Pályázatot hirdettek a Trafó Kortárs Művészetek Háza Tűzoltó utcai homlokzati falának kifestésére, a terveket szeptember 30-ig várják.

A művészeti központ a közterületi falfestéseiről ismert Színes Város Csoporttal és az Élesztő kézműves sörözővel fogott össze abból a célból, hogy homlokzatának "kreatív" kifestésével színesebbé tegye az intézményt és a kerületet. A pályázatra olyan alkotók, művészek nevezését várják, akik ötleteik megvalósításához kellő tapasztalattal is rendelkeznek.

 

trafo


A munkákat két témában várják: a "Trafó15" jeligére küldött alkotásoknak a központ 15 évét, a helyszínen megvalósult programokat, eseményeket, a helyszín profilját kell megjelenítenie, a "Városi Ferenc" névre keresztelt képeknek pedig a Ferencvároshoz kötődő motívumokat kell bemutatniuk, hangsúlyozniuk.


A szakmai zsűri a beérkezett műveket előzsűrizi, a végső győztest pedig a közönség választhatja ki internetes szavazás útján. Annak eldöntésében, hogy melyik munka mutatna a legjobban a falon, a szervezők azzal segítenek, hogy az előzsűrizett munkákat kivetítik a Trafó falára. A vetítésre az érdeklődők mellett az alkotókat is várják a szervezők.


Az a művész, akinek munkája felkerül a falra, a dicsőség mellett pénzjutalomban is részesül, a második és harmadik helyezett ajándékutalványt kap.


A pályázatokat a Színes Város Csoport (www.szinesvaros.hu) elektronikus úton várja szeptember 30-ig.

süti beállítások módosítása