Videó-riport sorozatot indít a Krétakör a korrupcióról

Mini-riport sorozatot indít a Krétakör, amelyben a korrupcióról, mint jelenségről kérdeznek meg közéleti személyiségeket. Közben készülnek a Korrupció című előadás premierjére, melyhez Závada Péter és Térey János is írt dalokat.

A www.korrupt.blog.hu oldalon különböző közéleti személyiségeket kérdeznek a korrupcióról, mint jelenségről. A mini-riportok sorozata a mai napon kezdődött: az első videóban a Transparency International ügyvezető igazgatója Martin József szólal meg. A blogon az előadás „making-of” képeit és videóit is megosztják az érdeklődőkkel, valamint hamarosan a produkcióban szereplő színészek is nyilatkoznak majd. 

 

 

A produkcióról:

 

A Korrupció című előadás egy olyan családról szól, amelynek tagjait mélyen átszövi és összeköti a korrupciós háló. A szereplők mindennapi működési mechanizmusai is elképzelhetetlenek a közös „ügyek” intézési gyakorlata nélkül. A látszólag jól működő és a gazdasági-politikai élet minden területén jelen lévő közösséget a „tékozló fiú” hazatérése bolygatja meg. Milyen szerep vár rá? Meg tud-e felelni neki? Felveszi-e a család ritmusát? A produkció zenei-költészeti megközelítésben mutatja be a rendszerváltás óta eltelt időszak ikonikus korrupciós eseteit, kezdve az olajszőkítéstől, a törvényeket kijátszó vállalat és bank privatizáción keresztül az autópálya-építések és a Grippen-vásárlásokig bezárólag. A felsorolt esetek megzenésítéséhez felkért költők írtak dalokat: Schein Gábor, Térey János, Varga Mátyás és Závada Péter.

 

 

 

Korrupció előadásait angolul is feliratozzák.

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása