Posztumusz zenei életműdíjat kap Pavarotti

Posztumusz életműdíjjal tüntetik ki a 2007-ben elhunyt világhírű olasz tenort, Luciano Pavarottit a Classic Brit Awards idei gáláján - tették közzé a brit klasszikus zenei díj honlapján .

Az életműdíjat már hat évvel ezelőtt odaítélték neki, ám minden idők egyik legsikeresebb operacsillaga elhunyt májrákban, mielőtt átvehette volna az elismerést.


Özvegye, Nicoletta Mantovani, aki a jövő hónapban átveszi nevében a díjat, úgy fogalmazott: "Csodálatos, hogy a zeneipar így tiszteleg Luciano előtt, különösen akkor, amikor éppen első felvételének 50. évfordulóját ünnepeljük".

 

pavarotti-1

 

Az évfordulóra újra meg is jelentetik a felvételt, amelyen Pavarotti a Bohéméletből Rodolfo Milyen hideg ez a kis kéz kezdetű áriáját énekli. Az eddig ismeretlen anyagot Nicoletta Mantovani találta meg Pavarotti személyes archívumában, és ő szorgalmazta az újrakiadást - írta korábban a BBC hírportálja. Pavarotti 50 évvel ezelőtt, 1963-ban debütált a londoni Királyi Operaházban is, és ekkor írt alá exkluzív szerződést a DECCA lemezkiadóval.


A Classic Brit Awards díjátadó ünnepségét október 2-án tartják a Royal Albert Hallban, ahol Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző, Lang Lang kínai sztárzongorista, Ludovico Einaudi olasz zeneszerző és zongoraművész, valamint Amy Dickson ausztrál szaxofonművész is elismerést vehet át.

 

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása