A Szutyokkal ünnepel a temesvári színház

Hagyományaihoz híven idén is megünnepli a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a Magyar Dráma Napját: szeptember 21-én ingyenes felolvasószínházi bemutatót tartanak, ezúttal Pintér Béla Szutyok című drámájából.


Pintér Béla neve már többször is felbukkant a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház műsorán, így a helyi közönség nem először találkozhat a kortárs magyar színház egyik legizgalmasabb alakjának műveivel. Az előző évadban bemutatott Parasztopera (r.: Szikszai Rémusz), valamint a 2013-as TESZT fesztiválon vendégül látott Kaiser's Tv Ungarn után ezúttal a Szutyok című darabját ismerheti meg a közönség.

n temesvar csiky magyar drama napja
A szombaton felolvasásra kerülő Pintér-szöveg az elfogadásról, a másságról, a szeretetlenség kínjáról szóló tragédia, amely két árvaházi kamaszlány és az őket örökbe fogadó meddő házaspár történetén keresztül mutatja-, és ez által kérdőjelezi meg a tipikusan magyar sztereotípiákat.

A Szutyok című felolvasószínházi előadást szeptember 21-én, 17 órától tekinthetik meg a színház látogatói a Nagyteremben. Az előadásra a belépés ingyenes. Az előadás rendezője Tokai Andrea, a társulat színésznője. Felolvasnak: Tar Mónika, Borbély B. Emília, Lőrincz Rita, Éder Enikő, Dukász Péter, Aszalos Géza, Vass Richárd, Kocsárdi Levente, Kiss Attila


Forrás: tm-t.ro

 

süti beállítások módosítása