Stohl András: 'Most vagyok a pályám csúcsán'

Az ATV Húzós című műsorának harmadik évada Stohl Andrással indult. Rónai Egon első vendége az egykori "Köztársaság téri fenegyerek" volt. Beszélt gyerekkoráról, édesapjáról, a balesetről, a börtönről, a nőkről és természetesen a színházról is.


Stohl András a portréműsor elején leginkább arról beszélt, mennyire változtatta meg az elmúlt néhány év az önmagáról benne élő képet. Szólt arról, hogy a sajtó néhány lapja, munkatársa egy idő után belőle, a róla alkotott igaz és kitalált történetekből akart megélni. Nem vetted észre, hogy én soha nem nyilatkozom a bulvárnak? - kérdezett vissza.

Rónai Egon felvetésére, miszerint tartja-e a sokmilliós, még mindig zajló kártérítési per ellenére balesetének károsultjával a kapcsolatot, így felelt: "Nem, és nem a per miatt. Nem hiszem, hogy bármiért is jó lenne, ha újra és újra azzal kellene szembesülnöm, mekkora hülye vagyok".

 

stohl huzos

Az ATV műsora a képre kattintva érhető el!

 

Szólt arról is, hogy az életében hat nő (és két szuka kutya) jelenti a családot. Bár még mindig csak vőlegény, mert az elmúlt években hol a jogi eljárás, hol a börtön, hol a sok munka miatt párját nem volt sem ideje és pénze sem elvenni, pontosan tudja, mit köszönhet Ancsinak és a lányainak. "Ha ők nincsenek mellettem, ha ezt egyedül kellett volna végigcsinálnom, biztosan becsavarodok" - mondta Stohl. Azt is elárulta, hogy bár mostanában ez nem kap nagy hírverést, de változatlanul folytatja az iskolákban az önként vállalt drogprevenciós munkát. A legutóbbi meghívása egy szolnoki iskolából érkezett, már új címére, a Vígszínházba.


Rónai Egon kérdezte a színészt a kulturális élet és a politika viszonyáról is. "A politikáról nem akarok beszélni, tele van már a fejem vele, rémes, mit csinálnak az országgal, de a kultúrával is. A Nemzeti Színházban viszont akár maradni is lehetett volna. Nem láttuk még, mihez kezd ott Vidnyánszky Attila, miért ne szavaznánk bizalmat, látatlanban nem kell ítélkezni! De ugyanakkor csomó dologgal nem értettem egyet abból, amit mégiscsak lehet már tudni, és a barátaim is mentek" - így magyarázta, miért szerződött a Vígszínházba.


"Azt szoktam mostanában mondani viccelődve, hogy ha egy színházat be akarnak zárni, csak szerződtessék oda Stohlt, aztán tűzzék műsorra a Mephistót, és el van intézve" - utalt a hírekre, miszerint lehet, hogy a Vígszínházban is változás lesz. A körúti színház igazgatói posztjának pályáztatásáról megjegyezte, hogy Eszenyi remek színházat működtet teltházas előadásokkal, bár mint mondta, ez a Nemzetinél sem volt szempont.


"Reméltem, hogy nem látszik kívülről, mennyit változtam a börtönben vagy a szörnyű hibám következtében, de a barátaim úgyis látják. Foglalkoztat a múló idő is, de közben úgy érzem, a pályámnak most vagyok a csúcsán" - jelentette ki Stohl András.

Az ATV műsora itt megtekinthető.

Forrás: atv.hu

 

süti beállítások módosítása