FTP újratöltve: indul a 2013/2014-es évad!

Litkai Gergelyt kérdezte Antal Klaudia a Független Thália Projekt elmúlt és az előttünk álló évéről.

Litkai Gergely Stand up
Hogyan értékeled a Független Thália Projekt elmúlt egy évét? Elértétek azt a célt, amit kitűztetek a projekt megszületésekor? 

Litkai Gergely: Igen, célunk az első évben a független társulatok előadásainak bevezetése volt a Nagymező utcába, és a közönség hozzászoktatása a gondolathoz, hogy a Tháliában is láthat ilyen előadásokat. Ebből a szempontból siker volt az első évad.

Melyik volt szerinted a legsikeresebb előadás? Mit emelnél ki az elmúlt évadból?

Litkai Gergely: A Roló és az Áldja meg az Isten, Mr. Vonnegut voltak a leglátogatottabb előadások, valamint a Nézőművészeti Kft. darabjai a Gyáva, a Vakság és az Ady//Petőfi.

Mesélj egy kicsit az FTP idei évadáról, a várható előadásokról. Érezhető lesz valamilyen változás az FTP és az előadásai körül?

Litkai Gergely: Igen, tavaly gond volt, hogy kevés bemutatóval és több továbbjátszott előadással kellett dolgoznunk. Idén ez megváltozik, hiszen számos produkció premierje a Tháliában lesz, sőt sokban a Thália koprodukciós partnerként is részt vesz. Ennek köszönhetően már nemcsak a promócióban, hanem az előadások létrehozásában is segít. A Fiatal Rendezői Projekt keretében Vékes Csaba és Radnai Márk kapott lehetőséget 1-1 előadás létrehozására, míg a Füge Titánium pályázatában Bodzsár Márk mutatkozik be. Nagyon várom még a HOPPart Fekete Péter átdolgozását, azért is, mert ebben íróként is részt veszek.

süti beállítások módosítása