Az Operettszínházra kiírt pályázat is eredménytelen

A Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára kiírt pályázat is eredménytelennek minősült a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki zárt ülésén.

 

A döntésről az ülést követően Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes tájékoztatta az újságírókat; a Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára hamarosan új pályázatot írnak ki.


A poszt betöltéséről a szakmai bizottságok véleményét is mérlegelve hozta meg döntését a Fővárosi Közgyűlés. A vezetői posztra Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház jelenlegi igazgatója, Nagy Viktor rendező, Bozsó József színész, kulturális menedzser és Tokody Ilona operaénekes is pályázott.

 

operettszinhaz

 

A  szeptember elején összeült szakmai bizottság tagjai, köztük Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, Román Sándor táncművész, Huszti Péter színész-rendező és Kolti Helga színésznő voltak az önkormányzati és minisztériumi képviselők mellett.

 

A kilenctagú bizottságból többen tartózkodtak, de öt szavazatot kapott a jelenlegi főigazgató, Kero, egyet Bozsó József és egyet Nagy Viktor. Tokody Ilonát senki nem javasolta az Operett élére.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása