Eredménytelen a Vígszínház-pályázat

Nem választott vezetőt a Vígszínház igazgatói posztjára csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés.

 

Balazs Peter

 

A zárt ülésen hozott döntés okáról, hátteréről egyelőre nem közöltek hivatalos információt, de hamarosan új pályázatot írnak ki a Vígszínház igazgatói posztjára. Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője az ülésről kijőve azt mondta, a fideszes többség "minden szakmai és morális érv ellenére" határozott a pályázat érvénytelenítése mellett.


Balázs Péter újságíróknak elmondta: még ő sem ismeri a döntés részleteit, lemaradt a napirendi pont elejéről, és később határoz arról, pályázik-e újra. Eszenyi Enikő csak annyit közölt, hogy újra indul a posztért.

 

Korábban a 168 Óra arról számolt be, hogy késve adta be üzleti tervét az igazgatói posztra pályázó Balázs Péter. A tervet a pályázati határidő, augusztus 26. után egy héttel nyújtotta be. Erről Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakciójának tagja nyilatkozott.

 

 

Eszenyi Eniko


Eszenyi Enikő és Balázs Péter egyaránt három-három szavazatot kapott a szakmai bizottságtól, Eszenyi pályázatára ketten nemmel szavaztak, Balázs esetében ketten tartózkodtak.

 

Balázs Péter - a Vígszínház jelenlegi igazgatójával, Eszenyi Enikővel ellentétben - nem hozta nyilvánosságra pályázatát. Szerda este azonban a nol.hu részleteket szivárogtatott ki a dolgozatból. Eszerint Balázs Péter Vígszínházában a nagyszínpadon nem lenne helye kísérletezgetésnek, "rossz értelemben vett önmegvalósításnak, ferdítésnek, úgynevezett átdolgozásoknak". Családoknak kínálna színházat, "általános, katartikus, transzcendens, jellemfejlődésre, nagy alakításokra alkalmas színpadi műveket, melyek erkölcsi tanulsággal szolgálnak minden esetben, ha műfajilag sokszínűek is”. További részletek a pályázatból itt olvashatók.

 

Forrás, fotók: Színház.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása