Szirtes Tamás megkaphatja prémiumát

Megkaphatja prémiumát a Madách Színház vezetője, miután a Fővárosi Közgyűlés változatlan tartalommal fenntartja az erre vonatkozó határozatot, amelyet szeptember elején függesztett fel a főpolgármester.


A határozat szerint Szirtes Tamás ügyvezető igazgató éves alapbérének 40 százalékára jogosult, az önkormányzat 4 millió 560 ezer forintot fizethet ki neki.

A testület szeptember 3-án már tárgyalta a vonatkozó indítványt, azonban annak elfogadása után a Jobbik jelezte: törvénysértőnek tartja a prémium kifizetését, miközben veszteséges az intézmény.


szirtes tamasFotó: madachszinhaz.hu


Tarlós István főpolgármester erre reagálva felfüggesztette az akkori határozatot és a kifizetés szabályosságának vizsgálatára kérte az önkormányzat jogászait.

A felülvizsgálat nyomán megállapították, hogy a fővárosi önkormányzat és a Madách Színház Nonprofit Kft. érdekeit nem sérti a kifizetés, a korábbi határozat hatályon kívül helyezése vagy módosítása nem indokolt.

A képviselők 24 igen és 3 jobbikos nem szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadták el változatlan tartalommal a határozatot.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása