Demencia - A Denevér folytatásán dolgoznak Mundruczóék

Javában zajlanak a Proton Színház Demencia című, legújabb bemutatójának próbái. A társulat az új évadban minden hónapra tervez egy előadást a Trafóba, a színház új arculatot is nyert.

 

 

Az idei évadtól kezdve nemcsak a külföldi megjelenései kapcsán hallat majd magáról a Mundruczó Kornél és Büki Dóra vezette Proton Színház, hanem a társulat életében először havi rendszerességgel láthatják majd itthon előadásaikat, mégpedig állandó magyar partnerük, a Trafó Kortárs Művészetek Háza műsorán.

 

 

Három futó előadásuk (Frankenstein-terv, Nehéz istennek lenni, Szégyen) mellé repertoárra kerül a Trafóban bemutatott, majd a Nemzeti Színházban játszott A jég című produkció. Nemsokára új előadással is bővül a színház kínálata: október 15-én mutatják be szintén a Trafóban a Demencia című darabot, amely Mundurczó Kornél öngyilkosság-trilógiájának második része. 

 

n proton logo web


Az első rész a 2012. szeptemberében a TR Warszawa produkciójaként készült Denevér, amely az eutanázia különböző aspektusait vizsgálja. A többszörös díjnyertes lengyel előadás magyarországi bemutatója 2013. szeptember 28-án és 29-én lesz a Trafóban. Ezt követi a Proton Színház gyártásában, de ismét nemzetközi koprodukcióban készülő második rész, a Demencia, amelyben többszörösen kiszolgáltatott emberek teljes kilátástalansága vezet a csoportosan elkövetett öngyilkossághoz. A darabban emberi sorsokat, vágyakat láthatunk embertelen körülmények között.


A gyakori hazai megjelenések és a Rába Roland rendezésében készülő, Az utolsó ember címet viselő második bemutató mellett az idei évadtól új arculattal is jelentkezik a Proton. A színház nevének hallatán a neutron és az elektron melletti harmadik részecske is eszünkbe juthat – jogosan: a színház neve és előadásai mind tartalmukban, mind formájukban mindig is arra törekednek, hogy egyfajta pluszt hordozzanak, így azt szeretnék, hogy a Proton lehetőségekkel teli virtuális játszótérként működjön. A színház hitvallása: kreatív tagok + művészi és szociális projektek együtthatása = egy élhetőbb világ megteremtése. Ezt szeretné tükrözni és átadni az új logó is.

Forrás: Proton Színház

 

süti beállítások módosítása