Cirkuszparádé a Hősök terén és a Fővárosi Nagycirkuszban

Kosztümös artisták, elefántok és gólyalábasok látványos városligeti felvonulásával harangozza be az Univerzum fényei című műsorát a Fővárosi Nagycirkusz október 5-én, jövő szombat délelőtt.


A díszes menet a cirkusz épületéből indul 10 órakor és nagyjából két óra alatt a Hősök terét megkerülve tér vissza a kiinduló pontra, ahol igazi kedvcsináló cirkuszi program veszi kezdetét.

 

univerzum


A parádét Az Univerzum fényei című, 19 órakor kezdődő új előadás beharangozójaként rendezik meg - közölte az intézmény az MTI-vel. A műsor szenzációja a világhírű Casselly család elefántprodukciója lesz, amely elnyerte a tavalyi monte-carlói Cirkuszfesztivál Aranybohóc-díját.


Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kht. (Maciva) igazgatója korábban az MTI-nek elmondta, hogy a cirkuszparádéval egy 19. századi, Amerikából indult szokást szeretnének Magyarországon is bemutatni.


"Korábban szokás volt, hogy a városba érkező cirkuszi társulatok díszes menetben vonulnak végig annak a településnek az utcáin, ahol műsort adnak. Ez a hagyomány más európai nagyvárosokban hosszú évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend, ezért szeretnénk ezt Budapesten is meghonosítani" - fogalmazott az igazgató.

süti beállítások módosítása