Julius Caesar - Polgár Csaba a Volkstheaterben rendezett

Szeptember 28-án, Polgár Csaba rendezésében debütál a müncheni Volkstheaterben a Julius Caesar.

Caesar

 

„Demokrácia vagy diktatúra?” – teszi fel magának a kérdést az ember nap mint nap a  Római Birodalomban, ahol Julius Caesar kormányoz. És a helyzet most kezd igazán kényessé válni: lehet, hogy Caesart alig néhány nap múlva – március idusán – megkoronázzák. Vajon zsarnok lesz belőle vagy az állam erős vezére? Jobb volna netán „hidegre tenni?” Brutus, fiatal arisztokrata és Caesar kedvence, elvállalja a diktatórikus tendenciákkal szemben fellépni kívánó összeesküvők vezetését. Meg akarja „tisztítani” Rómát Caesartól.

Polgár Csaba rendezésében társadalomkiritikus: a szülők generációjával szemben éppúgy, mint a sajátjával, a harmincasokéval – és a legfiatalabbakéval, akik 1990 után születtek. Az óriásira dagadt birodalom lehetőségeit vizsgálja, amely a kisebb népeket használja és kihasználja, miközben azok ravaszul és feltartóztathatatlanul próbálnak maguknak életteret találni. 

A müncheni Volkstheaterben bemutatásra kerülő előadás címszerepét Ursula Burkhart, Brutust Jean-Luc Bubert játssza, a birodalom idegen népeit, a szolgákat Barabás Richárd, Herczeg Tamás, Szilágyi Kata és Caroline Adler alakítják.

 

Julius Caesar
Shakespeare nyomán
August Wilhelm Schlegel fordításában

Szövegkönyv: Bánki Gergely és Gáspár Ildikó
Díszlet-Jelmez: Izsák Lili
Zene: Matkó Tamás
Rendező: Polgár Csaba

süti beállítások módosítása