Titkaink - Az ügynökmúltról szól Pintér Béla legújabb bemutatója

Premierre készül Pintér Béla és Társulata: az író-rendező-színész Titkaink című új darabját szombaton mutatják be a Szkéné Színházban.


Pintér Béla és Társulata 19. bemutatójára készül. A társulatban újra látható Csákányi Eszter, aki a társulat előző bemutatójában, A 42. hétben nyújtott alakításáért megkapta A legjobb női főszereplő díját az idén a színházi kritikusoktól.


A szerző - akinek drámái tavasszal kötetben is megjelentek - ezúttal az 1980-as évekbe, a szocializmus végnapjaiba kalauzolja nézőit - olvasható a Szkéné Színház közleményében.

 

titkaink

 

"A Vasfüggöny, a Tolbuchin és Lenin körút vagy a kocka Lada hallatán sokan talán nosztalgikusan gondolnak a korszak Budapestjére. Egy akkori táncházról, Ki mit tud?-ról szóló felvétel láttán elvarázsol, ugyanakkor megmosolyogtat az alulvilágított, monokróm, lelkes naivitás. De Pintérnél ne számítsunk andalító nosztalgiára" - olvasható az előadás ismertetőjében.


A társulat ezúttal az ügynöktémát dolgozza fel: fontos, de mindig is került és titkosított témát feszeget. Mint írják, "a kíméletlen pontossággal elmesélt történetet látva hol összeszorul a gyomrunk, hol könnyezve nevetünk, miközben a népzene és a kor underground muzsikája szól".


Csákányi Eszter mellett Friedenthal Zoltán, Enyedi Éva, Pintér Béla, Roszik Hella, Stefanovics Angéla, Szamosi Zsófia és Thuróczy Szabolcs játszik a darabban. Zenészként Pelva Gábor és Póta György vesz részt az előadásában. A produkció dramaturgja Enyedi Éva, a jelmeztervező Benedek Mari, a tér Tamás Gábor munkája.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása