Építsünk légvárat - Doku-revü a FUGA-ban

Ibsen Solness építőmester című drámáját dolgozta át Simányi Zsuzsanna negyedéves fizikai színházi rendező-koreográfus hallgató és Boronkay Soma dramaturg. Az Építsünk légvárat! bemutatóját a FUGA-ban tartják október 11-én.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Így történt: kerestünk egy klasszikust, megtaláltuk Ibsent. Pontosabban a Solness építőmester című művét, melyet 1892-ben írt. Ebben a művében olyan kérdéseket fedeztünk fel, melyek mindennap felmerülnek bennünk. Mit jelent a generációk közötti különbség? Mi az, hogy klasszikus családmodell? Van-e olyan életfeladat?


Ezen kérdések mentén, arra tettük kísérletet, hogy a darab mellékszereplői, hogyan tudják objektíven bemutatni azt az élethelyzetet és azokat a problémákat, melyekkel meg kell küzdeniük. Szereplőink tehát szembesülnek a diploma utáni pánikkal, a gyerekvállalás kérdésével, a párkapcsolatok nehézségeivel, saját tévedéseikkel és félelmeikkel.


A produkciónak a FUGA Budapesti Építészeti Központ ad helyet, mely rendkívül inspiratívan hatott a munkafolyamatra. Az előadás egy építészeti workshop keretein belül zajlik, melynek témája a légvárépítés, és amelyet a fiktív Solness Építésziroda tart. A workshop során, a legújabb fejlesztésekről, maguk az iroda alkalmazottjai számolnak be.

 

Boronkay Soma 2012-ben végzett színházi dramaturg szakon. Jelenleg a Színház és Filmművészeti Egyetem doktori képzésének hallgatója, kutatási területe a dokumentumszínház. Simányi Zsuzsanna 2009 óta a Színház és Filmművészeti Egyetem fizikai színházi rendező - koreográfus szakos hallgatója. Osztályvezető tanárok: Horváth Csaba, Lukáts Andor.

Képek a próbáról:

Fotók: Borovi Dániel

 

IMG 4975

1.

IMG 4986

2.

IMG 5001

3.

IMG 5055

4.

IMG 5031
5.

Bemutató: 2013. október 11. 19:00 - FUGA Budapesti Építészeti Központ
További előadások: 2013. november 23, 30. december 14.
Jegyárak: 1500 Ft/ diák, nyugdíjas: 1000 Ft / támogatói jegy: 5000 Ft
Jegyvásárlás a korlátozott helyek miatt előzetes regisztráció után a helyszínen.
Regisztráció az epitsunklegvarat@gmail.com email címen.

Előadók: Bakos Éva, Baráthy György, Guary Szandra, Madlena László
Dramaturg: Boronkay Soma
Rendező: Simányi Zsuzsanna e.h.
Koncepció: Boronkay Soma, Simányi Zsuzsanna


Támogatók: Katlan Csoport Kulturális Egyesület, Nemzeti Kulturális Alap, Norvég Nagykövetség
Külön köszönet: Kerkay Rita, Gyombolai-Szabó Valéria, Vincze László.

süti beállítások módosítása