Felmondott az Újszínházban Pozsgai Zsolt

Felmondott az Újszínházban Pozsgai Zsolt. A teátrum művészeti vezetője megerősítette a sajtó értesüléseit. Dörner György igazgató elmondta: Pozsgai továbbra is dolgozni fog a színházban, új művészeti vezetőt nem neveznek ki.

 

Megerősítette felmondásának hírét Pozsgai Zsolt, a teátrum művészeti vezetője. Elmondta: még egy hónapig köti munkaviszony az intézményhez.

 

pozsgai

 

Pozsgai Zsolt 2012 februárjától az Újszínház művészeti vezetője. elmondta: felmondásához az vezetett, hogy a színház igazgatójával, Dörner Györggyel bizonyos kérdésekben mást gondolnak. "De barátok vagyunk továbbra is" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy nem felháborodott elrohanásról van szó, hanem valaminek az "átgondolt véget vetéséről", amellyel együtt jár, hogy folyamatban lévő munkáit még lezárja. Pozsgai jelenleg a Fanni hagyományai című művet viszi színre a Bakelit Multi Art Centerben.

 

Dörner György az ügyről részleteket nem közölt, tájékoztatása szerint a felmondásról és annak okáról az Újszínház hírlevelében és a honlapon jelentetnek meg még csütörtökön közleményt. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: új művészeti vezetőt nem neveznek ki. "Pozsgai Zsolt a tagságát mondta fel, kapcsolata megmarad a színházzal, egyszerűen a szerződés milyensége változik meg" - fogalmazott az igazgató.


 

Pozsgai Zsolttal itt olvashatnak friss interjút a Fanni hagyományairól.

 

Színház.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása