Kérjük mellőzni a túl rövid szoknyát! - Utasítást adott a kaposvári rektor

„Kérjük mellőzni a túl rövid szoknyát, rovidnadrágot, túlságosan kivágott, vagy pánt nélküli ruhákat, strandpapucsot, a túlzott parfüm és erős smink, kirívó kiegészítők használatát" – áll a Kaposvári Egyetem rektorának utasításában.


A Kaposvári Egyetem polgárai -köztük a Vidnyánszky Attila művészeti rektorhelyettes által vezetett művészeti kar színészhallgatói- megkapták azt a rektori utasítást, amelyben szabályozzák, hogy október 1-től mely feltételeknek megfelelő ruházatban vehetnek részt a mindennapi munkában. Szávai Ferenc rektor utasítását a KaposvárMost.hu tette közzé.

 

rektor
Az utasítás kiterjed az egyetem minden polgárára, kivéve, akik munka- vagy védőruhát viselnek. Külön szabályok vonatkoznak az oktatókra és a hallgatókra, azon belül az „urakra" és a „hölgyekre", illetve a hétköznapi és a vizsgákon, hivatalos rendezvényeken kötelező viseletre. Közös szabályként előríja, hogy „az ápolt külső (haj, köröm, arcszőrzet) a tiszta, vasalt öltözék mellett alapvető elvárás mindenkitől".

A rektori utasítás némi engedményt is tesz: „Nyári időszakban természetesen el lehet tekinteni a férfiaknál a zakó, illetve nyakkendő, nők esetén a harisnya, zárt cipő viselésétől". A dokumentum ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy az utasítás be nem tartása a jogszabályokban és a belső szabályzatokban meghatározott jogkövetkezményeket vonja maga után.

 

A kaposvári színészhallgatók úgy döntöttek, vetkőzéssel tiltakoznak az utasítás ellen.

 

 

süti beállítások módosítása