50. InTimE az Átriumban! - Meglepetésekkel vár a Frenák Pál Társulat

Október 25-én különleges közönségtalálkozóval ünnepli 50. előadását a Frenák Pál Társulat! 

InTimE Zoltai György

 

 

Frenák Pál InTimE című koreográfiáját 2008 decemberében láthatta először a közönség és a bemutató óta eltelt 4 évben a produkció meghódította a hazai és a nemzetközi táncszcénát. A 2009-ben az év legkiemelkedőbb táncelőadásának járó Lábán-díjra jelölt előadás a premier óta járt már többek között Franciaországban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban, Dániában, Litvániában illetve Belgiumban is. A darab 2012 tavaszától új szereposztásban látható: a produkció a Cirque du Soleil kötelékében is dolgozó táncossal, Feicht Zoltánnal és a fiatal tehetséggel, Vasas Erikával egészült ki.

 

A Frenák Pál Társulat 2008 óta negyvenkilencszer szórta szét a vörös rózsákat a színpadon, most pedig ünnepi pillanatra készül: az 50. előadást ünneplik október 25-én az Átrium Film-Színházban.

Ez az alkalom számos meglepetést tartogatm az ünnepi előadást közönségtalálkozó és beszélgetés követi, melynek keretében a koreográfust és a társulattagokat Teszári Nóra tévés műsorvezető és riporter kérdezi.

 

A nézőknek lehetősége nyílik arra, hogy a limitált szériás vászontáskát vásároljanak egyedi InTimE-dizájnnal, variálható pántokkal. Az 50 példányban gyártott táska a fiatal ékszer- és textiltervező iparművész Véssey Panni tervei alapján készült és az előadásra szóló jeggyel kombinálva, az ünnepi numerológia jegyében 5050 Ft- ért vásárolható meg az Átrium Film-Színház jegypénztárában.

 

Az 50. InTimE kapcsán eddig nem publikált fotókat és backstage videókat mutat meg majd a közönségnek a társulat az Átrium Film-Színház online felületein és www.frenak.hu oldalon, valamint önálló anyagot jelentet meg az előadásról az ázsiai művészeti magazin, az Auditorium berlini székhelyű, európai kiadása is.

 

A francia ARTE filmje az előadásról


Az InTimE-ról kirtikus szemmel:


„Ezerarcú himnusz a testi szerelemről és az érzékek tobzódásáról; az érzékiség minden kétes tetszelgéstől és közönségességtől mentes megjelenítésének szép példája.” (Raphaël de Gubernatis, nouvelobs.com)

„Ebben az etűdben a koreográfia minden egyes mozdulata gyönyörűen példázza a vágyódást, az akarást, és mindazt, hogy a test meddig is képes a vágy színlelésére. (...) A zörejek, a hangfoszlányok, az elektronikus zene és a hideg, acélos, kontúros fények képzőművészeti alkotássá varázsolták a színpadi pillanatokat.” (Makrai Sonja, Magyar Nemzet)

„Az InTimE-t úgy nézzük, mintha először találkoznánk Frenák-művel. Csupa meglepetés. Erős hatás. A kivitelezés könnyed eleganciája. Az arányok megkapó, tökéletesség érzetét keltő harmóniája. Az erotika szégyentelen vadsága és klasszikus előkelősége. A meztelenség kiszolgáltatottság helyett méltóságot sugároz. Magától értetődő önmaga vállalását az előadók részéről. A nézőben pedig gyönyörűséget kelt a műtárggyá változtatott test szépsége.” (MGP, Népszabadság)

„Frenák nem szépeleg, nem gügyög, nem hazudik. Az InTimE minden vadromantikus álca ellenére az időbe vetettség tragikus tapasztalatával szembesít: ölelni azért kell, mert halandók vagyunk. (...) minden pillanat az enyészet fényében lesz különleges. (...) Ezt a rettenetet ilyen őszintén, de mégis ennyi szívszorító tapintatba, szépségbe becsomagolva csak Frenák képes közvetíteni.” (Tóth Ágnes Veronika, revizoronline.hu)

InTimE 4 Zoltai György
InTimE

Koreográfus: FRENÁK Pál

Táncosok: FEICHT Zoltán, HOLODA Péter, JANTNER Emese, Marie-Julie DEBEAULIEU, Nelson REGUERA, VASAS Erika Zene: GERGELY Attila Fény: MARTON János Hang: HAJAS Attila Díszlet & maszk: MAJOROS Gyula Jelmez: SZABÓ Gergely Színpad: MOLNÁR Péter, ZOLTAI György

Támogatók:

Arcus Temporum, Picardie, Espace des Arts, La Rose des Vents, Trafo House of Contemporary Arts, Centre National de la Danse à Pantin, Ministére de Culture et Communication, Région Nord-Pas de Calais

 

süti beállítások módosítása