Indul az Operettsztárok Budán sorozat - Kerényi Miklós Máté az Átriumban

Október 11-én indul az Átrium Film-Színházban az Operettsztárok Budán elnevezésű programsorozat, melynek első fellépője Kerényi Miklós Máté és a Budapest Folk Jazz Band. Máté a Színház.hu kérdésére elárulta, hogy az operettek és musicalek mellett, több magyar szerző műveiből válogatnak, ráadásul sztárvendégeket is hívott a koncertre.

Kerényi Miklós Máté másfél éve dolgozik együtt a Budapest Folk Jazz Band-del. A profi zenészekből alakult együttes a kezdetektől ragaszkodott hozzá, hiszen olyan énekest szerettek volna felkérni, aki mind az operett, mind a jazz világában otthonosan mozog. Máté a Színház.hu-nak elmesélte, hogy azonnal igent mondott a megkeresésre, ők 8-an pedig a Színházak Éjszakáján tartott debütálásuk óta imádnak együtt zenélni.

 

EDV 2917  

Repertoárjukon magyar szerzők műveinek jazz átirata szerepel, de saját számokon is dolgoznak. Kerényi Miklós Máté ezúttal vendégeket is hív fellépésükre, Muri Enikő és Serbán Attila is színpadra lép október 11–én, 19.30-tól az Átriumban, ahol többek között felcsendül a Jaj cica, a Te rongyos élet, a Ringó vállú csengeri violám, a Táncoló fekete lakkcipők, a 220 felett, a Holnap hajnalig című dal, de részleteket hallhatnak a Mozart! című Lévay Szilveszter-musicalből és az István, a királyból is. Máté szerint fellépéseikkel még szélesebb közönség ismerheti és szeretheti meg az operetteket, musicaleket, és ha a nézők meghallgatják a Budapest Folk Jazz Band koncertjét, kedvet kapnak majd egy-egy Operettszínházas darabhoz is.

 EDV 2875

 

Az Operettsztárok Budán elnevezésű programsorozattal a teátrum egyben új játszóhelyet avat. Máté úgy fogalmazott, a színház támogatásával, a színészek önálló estekkel, zenés beszélgetésekkel jelentkezhetnek, ráadásul az Átriumban lesz a bemutatója márciusban az Amerikai komédia című zenés játéknak is. 


EDV 2807
A Budapest Folk Jazz Bandről:

A zenekar 2012-ben jött létre hazai elismert muzsikusokból azzal a céllal, hogy népszerűsítsék magyar zeneszerzők műveit. A tagok által újrahangszerelt átiratokat jazz-, és népzenei színek teszik frissé, változatossá.

Tagok:

Gazda Bence - hegedű

Ducsai Szabolcs - trombita

Dennert Árpád - tenor-, szoprán szaxofon, EWI

Barbinek Gábor - harsona

Neumann Balázs - zongora, keyboards

Máthé Lászó - basszusgitár, bőgő

Végh Balázs - dobok

 

Színház.hu

süti beállítások módosítása