Kaposvári verekedés: 250 ezerre büntették Mohácsiékat

250 ezerre büntették Mohácsi János és R. Attila színházrendezőt, a Kaposvári Egyetem egykori tanárait, akik egy évvel ezelőtt egy mozgástanár kollégájukkal kerültek fizikai összetűzésbe. Erről a Kapospont számolt be

A keddi tárgyaláson meghallgatott diákok, akik tanúi voltak az esetnek, azt mondták: akkortájt érezhető volt a feszültség az egyetemen. (Az incidens idején nyerte el a színházi intézet vezetői tisztségét az évek óta tanító Csáki Judittal szemben Vidnyánszky Attila, akit azóta művészeti rektorhelyettesnek is megválasztottak. Az egyetem azóta megvált olyan tanároktól, akik évek óta biztosították a színészképzés működését.) 

 

rendezok

 

Mohácsi János, akitől azóta már megvált ez egyetem vezetése azzal védekezett, hogy U. Péter mozgástanár megdobta egy söröskorsóval, amitől vérzett a feje. Bár ezt többen is látták, a rendező orvosi látleletet nem vetetett, és feljelentést sem tett. A mozgástanár viszont hivatalos papírokkal tudta igazolni, hogy Mohácsi lefejelte, illetve hogy R. Attila rendező megrúgta a mellkasát. A mozgástanár azt vallotta, hogy ökölütést is kapott a szemére.

A két rendező tagadta a vádakat, a garázdaságot és a könnyű testi sértés kísérletét. A bíró azonban 250-250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte őket. Az ítélet ellen a felek fellebbeztek.

 

Mohácsi János az ítélethirdetés után úgy fogalmazott a Hír TV-nek, annyira jelentéktelennek tartotta az ügyet, hogy nem foglalkozott vele és feljelentést sem tett. A Kapospontnak pedig elmondta: a Tanú című film forgatását idézte fel benne a bírósági eljárás, amikor is Pelikán Józsefnek Virág elvtárs előre megmutatja az ítéletet.

 

 

 

süti beállítások módosítása