Próbáld ki, hogy nem próbálsz! – Improvizációs workshop a Momentánnal

Október végén színészeknek szóló, három napos hétvégi improvizációs workshopot tartanak a Momentán Társulat tagjai. A kurzusra kíváncsi színészeket várnak, akik szeretnék felszabadítani a kreativitásukat, és megismerkednének egy másfajta színpadi létezéssel.

impro kurzus

 

A Momentán ajánlója a kurzusról:


Miről szól?

Egy mondatban:
Amit a színpadi improvizációról feltétlenül tudni kell: 3 napos workshop.

Több mondatban:
Visszatérünk a színpadi létezés alapjaihoz. Megtanulunk félelem nélkül játszani. Megismerünk alapvető imprótechnikákat, és rajtuk keresztül közelebb jutunk az improvizáció szemléletéhez. Felfedezzük a pillanatot és az „itt és most” létezést. A semmiből hozunk létre valamit, együtt, szabadon. Megtanulunk közösen történetet mesélni és közösen jelenetet építeni. Felszabadítjuk a kreativitásunkat, félretesszük az egónkat. Kinyitunk magunkban egy titkos ajtót. Felkészülünk arra, hogy nem tudunk felkészülni. Figyelünk. Játszunk.

Szakmai címszavakban:
Keith Johnstone – Impro, Igen, és…, ajánlat, elfogadás, blokk, közös történetmesélés, expozíció, változás, státusz, viszonyok és viszonyulások, hétköznapi cselekvések, információadás, konkrétumok, ki-mit-hol-miért stb.

 

Kinek szól?
Kíváncsi színészeknek, akik szeretnének valami újat tanulni. Akár mert még nem sokat tudnak, akár mert már túl sokat tudnak. Akiket vonz az improvizáció, és akik rettegnek az improvizációtól. Korhatár nincs.

Mire ne számíts?
Lilaságra, improvizációs receptkönyvre és hosszú elméleti fejtegetésekre. És arra, hogy nem fog menni. Mert fog.

Mire számíts?
Sok játékra, nevetésre, koncentrációra, egymásra figyelésre, rácsodálkozásra, felfedezésre. Inspirációra. Arra, hogy megismersz egy önmagában érvényes művészeti formát és közben olyan készségekben fejlődsz, amit a mindennapi színészi munkádban is hasznosítani tudsz.

Kik tanítanak?
A Momentán két tagja, Várady Zsuzsi és Molnár Levente.

Mikor?
2013. október 25-26-27. (péntek-szombat-vasárnap), mindhárom nap 10-17 óráig.

Hol?
IMPRÓ – kreatív töltőállomás (1066 Budapest, Ó utca 4.)

Bővebb információ: improkepzes@momentantarsulat.hu

 

süti beállítások módosítása