Túl a Maszat-hegyen - Keresztes Attila Marosvásárhelyen is rendez

Kolozsvár után Marosvásárhelyen is megrendezi Keresztes Attila a Túl a Maszat-hegyen című zenés kalandjátékot, amelynek szombaton lesz a bemutatója az erdélyi városban.


A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti igazgatói tisztségét betöltő Keresztes Attila csütörtökön egy marosvásárhelyi sajtótájékoztatón elmondta, hogy hét évvel ezelőtt Kolozsváron rendezte meg a Varró Dániel által írt művet, amelynek zenéjét Presser Gábor szerezte.

 

keresztes attila

Fotó: szekelyhon.ro


Kifejtette, hogy a sok színes szereplővel rendelkező darab az egyéni szabadságról szól, amelyben a nézők újra megtalálhatják azt a csodát, ami álmaikban és gyerekkori emlékeikben volt. Mint mondta, az előadás 6 éves kortól 99 éves korig mindenkinek ajánlott, hiszen a darab gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt üzen, a szövegnek egy rétege ugyanis kifejezetten a felnőttekhez szól.


Az MTI kérdésére elmondta, hogy a hét évvel ezelőtti kolozsvári rendezéséhez képest megtartotta az előadás szerkezetét, ami ott bevált, de a marosvásárhelyi előadás "lelki hálója" különbözik, mivel más színészekkel dolgozott. Hozzátette: pályafutása során sok mesedarabot rendezett, mert nagyon szereti őket, hiszen megvan bennük a szellemi kihívás, ugyanakkor örömmel töltik el és olyanok számára, mint a pihenés.


A darab egyik főszerepét, Maszat Jankát Gecse Ramóna fiatal marosvásárhelyi színésznő alakítja, a másik főszerepben, Muhi Andris megformálójában Rózsa Lászlót láthatja a közönség, aki egyetemi hallgató. A díszleteket és a jelmezeket Bianca Imelda Jeremias tervezte, az előadás koreográfusa Ruszuly Ervin, a zenei vezetője Incze G. Katalin.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása