Rövid turnéra indul az Aradi Kamaraszínház

Székelyudvarhelyen és Szlovákiában vendégszerepel az Aradi Kamaraszínház.


Az Aradi Kamaraszínház október 7-én Békéscsabán mutatta be a Tündéri című minimál-szürreál musicalt, amely koprodukcióban készült a Békéscsabai Jókai Színházzal és a szegedi MASZK Egyesülettel. Theo Herghelegiu kortárs román drámaíró darabját legközelebb hétfőn, a székelyudvarhelyi DráMa fesztiválon játssza a társulat, az aradi közönség október 23-án tekintheti meg a különlegesnek ígérkező előadást.

 

TUNDERI 1

 

Az október 13-19. között hatodik alkalommal megrendezésre kerülő kortárs drámafesztivált Székelyudvarhelyen tartják, amelynek házigazdája a Tomcsa Sándor Színház. Az erdélyi színházak előadásai mellett bukaresti produkciók is bemutatkozhatnak az egyik legfontosabb erdélyi kortárs színházi szemlén.

 

 

Október 18-19-én rendezik Tornagörgőn a II. Torna-völgyi Kamaraszínházi Fesztivált. Az Aradi Kamaraszínház tavaly a Rudolf Hess tízparancsolata című előadással szerepelt, idén Harsányi Attila és Vihula Mihajlo Viszockij-estjét láthatják az érdeklődők. A szlovákiai Tornagörgőn tartott fesztivál kitűzött célja a Torna-patak völgyének többnyire magyar lakta településein élőknek a kortárs magyar nyelvű színházi produkciókkal való megismertetése, és ezzel az anyanyelvi kultúra ápolása.

 

 

süti beállítások módosítása