'Igazgató úr, mi a baj?' - Vidnyánszky Attilának írt nyílt levelet a FESZ

Vidnyánszky Attila a Magyar Hírlapnak adott interjújára válaszul tett közzé rövid nyílt levelet a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ).

 

A FESZ nyílt levele:

 

A Független Előadó-művészeti Szövetség elnöksége az alábbi nyílt levélben fordul Vidnyánszky Attilához a Magyar Hírlapnak adott interjú kapcsán:

Tisztelt Igazgató úr,
érdeklődéssel olvastuk a Magyar Hírlapnak adott interjúját. Arra kérjük, mondja el: mi a baj?

 

Üdvözlettel:
FESZ elnökség

 

n fesz

 

Az előzmény:

 

Vidnyánszky Attila a Magyar Hírlapnak adott interjújában úgy fogalmazott, "a színikritikusi körben nagyon komoly kultúrmaffia diktál. Pusztán arra volna szükség, hogy a színházban látottakról mindenki őszintén írja meg a véleményét, anélkül, hogy bármiféle elváráshoz igazodna."

 

Vidnyánszky Attila az interjúban elmondta, megkérdőjelezi az innovációt, a színházújító jelleget bizonyos független színházak kapcsán. "Egyes meghatározó egyéniségeik a konkrét politikai állásfoglalásaikkal már régen túllépték a színházművészet kereteit. Lehet, hogy akkor nem a kulturális tárca által, hanem a pártok kasszáiból kellene őket finanszírozni. Még az is lehet, hogy így történik. Van az a négy-öt társulat legfelül, ők mindig is kaptak támogatást, most is. De hogy mi történik alul? Óriási dzsumbujt látunk" - fogalmazott a Nemzeti Színház főigazgatója.

 

süti beállítások módosítása