Vérnász és Három Nővér Gyakorlatok az Ódry Színpadon!

Horváth Csaba rendezésében készülnek idei első bemutatójukra a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színművész hallgatói. Október 18-án mutatják be Federico García Lorca drámáját, a Vérnászt, november 2-től pedig tavalyi vizsgájuk, Csehov Három nővérének feldolgozása is műsorra kerül.

Harom Nover Gyakorlatok Hrotko Balint fotoja

Három nővér gyakorlatok

 

Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztálya már ismerős az Ódry Színpad közönsége számára: a hagyományosan negyedéves korukban bemutatkozó színészosztályok gyakorlatától eltérően már harmadévesen bemutatkozhattak zenés előadásukkal, a Diótörővel, majd tavasszal Hamlet vizsgájuk is műsorra került. Előbbi meghívást kapott a kecskeméti Szín-Tár találkozóra, míg a Zsótér Sándor rendezésében készült előadás az idei POSZT OFF-programjában, majd a gyulai Shakespeare Fesztiválon is szerepelt. A nagy sikerre való tekintettel mindkét produkció műsoron marad az Ódry Színpad idei tanévében.

 

vernasz a3masbetu
Ez a Vérnász plakátja

 

A tavalyi bemutatók után idén október 18-án mutatják be első új előadásukat, a Vérnászt. Federico García Lorca drámai balladájának történetét Horváth Csaba rendezésében viszik színpadra a hallgatók, amelynek középpontjában a feudális megkötöttségeken alapuló normarendszertől szenvedő és ez ellen lázadó alakok konfliktusai állnak. Lorca művében különösen korlátozott a nők élete, ám a férfiak sorsa sem sokkal kötetlenebb, a ’becsület’ fogalma számukra is megkövesedett, a vérbosszú kötelesség és dicsőség is egyben. Az egyszerű embereket, parasztokat megjelenítő dráma szerepeiben Bach Kata, Csapó Attila, Janka Barnabás, Mészáros Blanka, Szabó Erika, Tóth András, Tóth János és Zoltán Áron látható, a dalokat pedig a végzős fizikai színházi koreográfus osztály hallgatója, Nagy Norbert írta.

 

Vernasz foto Kurti  Istvan fotojaVérnász

 

Az osztály tavalyi mesterségvizsgája, a Három Nővér Gyakorlatok november 2-tól látható az Ódry Színpad műsorán. Az előadásban Csehov drámájának fejezeteit dolgozzák fel a hallgatók váltakozó szereposztásban. Ez – a Marton Lászlóval közös munkafolyamat – egyben előkészítő fázisa is volt az osztály 2014 januárjára meghirdetett Vízkereszt bemutatójának, amelyet a Pesti Színház tűz műsorára.

 

 

süti beállítások módosítása