50. Korijolánusz a MU Színházban

Polgár Csaba és a HOPPart Shakespeare-adaptációja október 22-én az 50. előadását ünnepli a MU Színházban.

 

Az előadás 2011-ben a legjobb független színházi előadás kategóriában elnyerte a Színikritikusok Díját, meghívást kapott a vilniusi Sirenos Festivalra, Párizsba, a sepsiszentgyörgyi Reflex 2. Fesztiválra, a braunschweigi Fast Forward Festivalra és a müncheni Radikal Jungra is.

korijolanusz

 Fotó: Borovi Dániel

 

A társulat ajánlója:


Időszámításunk előtt ötödik század. Caius Martius római hadvezér, miután egymaga OLAJBOGYÓ megtámadja az ellenséges Corioli RECESSZIÓ városát, és elfoglalja, ezért GŐG a rómaiaktól VOLSZKUSZOK megkapja a Coriolanus nevet. Úgy tűnik, fényes politikai pálya ARISZTOKRÁCIA áll előtte: konzullá választják. Ez volt ANYU anyja ANYU álma, és Coriolanus teljesíti. POZÍCIÓ De megtartania e pozíciót még egy napig sem sikerül.

 

 

Kritikus szemmel az előadásról:


"Nemcsak az ad okot rá – mármint a reményre –, hogy Polgár Csaba rendezésében a zenével bélelt megformálás flottul hordozza a kortársi tartalmat, vagyis erős közünk van mind a formához, mint a mondandóhoz, hanem az is, hogy színházi köznyelvként működik az a játékosság, amely a szerepek váltogatásától a rögtönzésnek tűnő pontos reakciókon át a szellemes és mozgékony fantázián át mindent magába ölel." 

(Csáki Judit: Itt, most/Magyar Narancs)

 

"A színészek játékában is van valami könnyedén megoldott pontosság, s egy-egy jellem egyénített bemutatásán túl az összjáték is friss energiákkal serkenti az előadást."

(Sz. Deme László: Korijoli-effekt/Revizor)

 

korijolanusz2 

 Fotó: Borovi Dániel

 


HOPPart Társulat:

Korijolánusz
William Shakespeare Coriolanus c. tragédiája alapján


SZEREPLŐK:
Baksa Imre, Bánki Gergő, Barabás Richárd, Drága Diána, Friedenthal Zoltán, Herczeg Tamás, Jankovics Péter, Keresztény Tamás, Kiss Diána Magdolna, Szilágyi Katalin, Takács Nóra Diána, Terhes Sándor
GRAFIKA:
Borovi Dániel
JELMEZ:
Izsák Lili
DÍSZLET:
Izsák Lili
ZENEI MUNKATÁRS:
Matkó Tamás
SZÖVEG:
Bánki Gergely, Gáspár Ildikó

RENDEZŐ: Polgár Csaba
 
Az előadásban részletek hangzanak el többek között W. Shakespeare, B. Brecht, H. v. Kleist, 
C. Monteverdi, F. Schubert, Bródy János, Amanda Lear műveiből.

Támogatók: EMMI, Flórián Műhely, MasterCard – a felbecsülhetetlen pillanatok támogatója, FÜGE, Tűzraktér, AFSZSZ, Budapest Főváros Önkormányzata, MU Színház

KÜLÖN KÖSZÖNET Bányai Tamásnak, Éltető Andrásnak, Keresztes Gábornak és Rembeczki Jánosnak
 

süti beállítások módosítása