Ünnepi műsort ad október 23. alkalmából a Magyar Színház

A Pesti Magyar Színiakadémia október 21-én és 22-én ünnepi műsort készít a Magyar Színházban a nemzeti ünnep alkalmából.

 

A Magyar Színház ajánlója:

 

A Magyar Színház kiemelt feladata a fiatalok megszólítása. A gyermekeknek, kisiskolásoknak és középiskolásoknak szóló előadások mellett színházpedagógiai programot kínálunk és igyekszünk olyan különleges alkalmakat teremteni, amelyek révén szorosabb kapcsolatot építhetünk a diákokkal, tanáraikkal, szüleikkel. 


A Magyar Színház és a Pesti Magyar Színiakadémia közös célja, hogy nemzeti ünnepeinket aktuálissá és átélhetővé tegyék a fiatalok számára is, ezért a nagy múlttal rendelkező Pesti Magyar Színiakadémia (korábban Nemzeti Színiakadémia) ünnepi műsort készít a Magyar Színházban október 23. alkalmából.

 

okt23

 

2013. március 15-én készítettük első ünnepi műsorunkat, melyet több, mint 3000 tanuló látott és a visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy az új hangvételű műsor sikert aratott a diákok és tanáraik körében is; a gyerekek valóban átélték, átérezték a forradalmi események jelentőségét. Ezt a hagyományt követve minden évben új, friss, aktuális ünnepi műsort készítünk március 15. és október 23. alkalmából, ahol fiatalok közvetítik fiataloknak a múlt felemelő pillanatait.

Mit jelent a mai fiataloknak október 23-a? A diákok Őze Áron vezetésével fogalmazzák meg gondolataikat, érzéseiket nemzeti ünnepünkről, az 1956-os eseményekről. Fiatalos, lendületes előadás, dalokkal, versekkel; mely közvetlen stílusban, mégis ünnepi hangvétellel teszi aktuálissá az októberi eseményeket. Az előadás szereplőihez hasonló korú egyetemisták robbantották ki a forradalmat, így az ő tolmácsolásukban még átélhetőbbé válnak a korabeli események.


Közreműködnek a Pesti Magyar Színiakadémia II. évfolyamának hallgatói.
Osztályvezető tanárok: Őze Áron és Pál András színművészek
Az ünnepi műsor rendezője: Őze Áron, a Pesti Magyar Színház igazgatója
Nagyszínpad, 2013. október 21. (hétfő) 9.00, 10.30, 12.00 és október 22. (kedd) 9.00, 10.30, 12.00

Jegyár: 500 Ft
Jegyfoglalás telefonon: 322 0014 vagy személyesen a Magyar Színház (1077 Bp. Hevesi Sándor tér 4.) jegypénztárában.

 

süti beállítások módosítása