Pánik a fedélzeten - Musical a Pinceszínházban Ábel Anitával

Október 18-án a Pinceszínházban tartották a Pánik a fedélzeten című musical hazai ősbemutatóját. Stèphane Laporte és Patrick Laviosa darabja jelenleg a világ egyik legkeresettebb és legsikeresebb zenés vígjátéka, melyben itthon mások mellett Gallusz Nikolett és Ábel Anita is szerepel.

Magyarországon elsőként a Pinceszínházban, Dömötör Tamás rendezésében kerül színpadra a musical, mely 2008-ban a legjobb előadás díja (Molére-díj) mellett a Titanica! című dal a legjobb betétdalnak járó díjat is megkapta Franciaországban.

 

pince2
 
Titkok és hazugságok, avagy a darabról:


Egy házaspár vidékről, egy anya a majdnem felnőtt fiával, egy különleges sorsú bárénekesnő és egy mellőzött másodtiszt... Közös bennük, hogy mindannyian hatalmas reményekkel szállnak fel a Titanas tengerjáró fedélzetére, hogy a szárazföldön hagyhassák megoldatlan, unalmas életüket. Közös, hogy a hajóút során kiderül róluk, egyikük sem az, akinek mutatja magát. S mi a közös bennük még? Sokkal több, mint ahogy azt ők maguk gondolják. Titkaik, hazugságaik elképesztően humoros helyzetekbe sodorják őket, miközben nem tudni, a hajó hová is tart velük.

 

pince3
 
Musical dinamit:


Stèphane Laporte író, humorista, művészeti vezető és rendező. Írt többek között a La Presse című újságnak, de saját rádióműsort is vezetett. A zeneszerző és előadóművész Patrick Laviosa-val már a 2007-es Pánik a fedélzeten előtt is dolgoztak együtt, népszerű szerzőpárosnak számítanak Franciaországban. Ám ez az a darab, amely Európa-szerte a legnagyobb kedvenc, kevés szereplős musical dinamitként aposztrofálják, melyen garantált a nevetés.

 

pince1 
 
Pánik a fedélzeten
Írta: Stèphane Laporte
Zene: Patrick Laviosa
Szereplők:
Ábel Anita
, Gallusz Nikolett,
Nádasi Veronika
, Simicz Sándor,
Magócs Ottó,
Pásztor Ádám
Dramaturg: Góczán Judit
Jelmez: Bozsik Ágnes
Díszlet: Szili Péter
Súgó: Rácz Nóra
Korrepetítor: Grósz Zsuzsanna
Zenei vezető: Kéménczy Antal
Koreográfus: Kocsis Tamás
Rendezőasszisztens: Zakar Ági
Fordította: Pataricza Eszter és Frenkó Zsolt
Rendezte: Dömötör Tamás
 
Forrás: Pinceszínház, színház.hu
Fotó: facebook.com/pince.szinhaz.pince - Blaskovits Eszter

süti beállítások módosítása