Október 23 - Vetítést és beszélgetést szervez Törőcsik Marival a Víg

A Vígszínház idén is rendhagyó módon emlékezik az 1956-os forradalomra.

Október 23-án este minden idők egyik legszebb magyar filmjét, a Makk Károly által rendezett Szerelmet vetítik a Házi Színpadon, a vetítés előtt pedig este fél 8-tól beszélgetést tartanak Törőcsik Marival, a film egyik főszereplőjével.

Az ötvenes években Luca (Törőcsik Mari), a fiatal tanárnő hűségesen várja haza politikai okokból bebörtönzött férjét, Jánost (Darvas Iván). A régi barátok félnek a megtorlástól, ezért elzárkóznak a segítségre szoruló asszonytól. Lucának nemcsak férje hiányával kell egyedül megbirkóznia, hanem beteg anyósát is el kell látnia és el kell hitetnie vele, hogy fia filmet forgat Amerikában.

 

kett

A két nő különös kapcsolatának alapja, hogy ugyanazon férfi áll életük középpontjában. A Mama már nem tudja megvárni fia hazatértét. Egy nap János végre kiszabadul, és a házaspár lehetőséget kap, hogy újrakezdje az életét.

Szereplők: Darvas Lili, Törőcsik Mari, Darvas Iván, Bitskey Tibor, Szakács Eszter, Orsolya Erzsi, Mensáros László, Káldi Nóra, Petur Ilka, Ambrus András, Almássy József, Bán Zoltán, Dávid Ágnes, Halda Alíz, Horváth Magda

Írta: Déry Tibor

Rendezte: Makk Károly

Operatőr: Tóth János

Zene: Mihály András

süti beállítások módosítása