A The New York Times méltatta Fischer Iván új operáját

Fischer Iván világhírű karmester a tiszaeszlári per történetét feldolgozó, A vörös tehén című új operájával új szerepet vállalt, a társadalomkritikusét, aki másokhoz hasonlóan úgy látja: Magyarországon növekszik az antiszemitizmus iránti tolerancia - állapítja meg Rachel Donadio a The New York Times című amerikai napilapban hétfőn megjelent cikkében.

ivan

 

A lap szerint A vörös tehén erőteljes illusztrációja annak, hogy néhány kulturális szereplő miként vált a leghangosabb kritikusává az "Orbán Viktor miniszterelnök vezette Magyarország jobbra tolódásának és egyre tekintélyelvűbbé válásának".

 

"Miközben a hagyományos baloldali ellenzéket korrupciós botrányok és saját kommunista múltja tartja megbéklyózva, egyre nagyobb azoknak a művészeknek a tábora, akik kritizálják az Európai Unió ideáljait próbára tevő magyar kormányt" - írja a lap, a szerző szerint Fischer mellett közéjük tartozik Schiff András zongoraművész és Alföldi Róbert népszerű - "már-már nemzeti hőssé vált" - színházigazgató is.

 

Emellett a The New York Times idéz olyan interjúkból, amelyek Fischerrel, illetve Alföldivel készültek a közelmúltban.süti beállítások módosítása