Két bemutatót tart a Yorick Stúdió a marosvásárhelyi egyetemen

Ahogyan az előző években is, a Yorick Stúdió a Kultúraközi párbeszéd a kortárs színház szemszögéből-V című projekt keretében idén is két kortárs drámát mutat be.


Az első Ștefan Peca dramaturg Bucharest Calling című műve, amely 2006-ban született work-in-progress formában a Green Hours-beli LUNI Színházban. A magyar nyelvű premierre október 30-án 19:00 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színházában.

 

n studio szinhaz

 

A Bucharest Calling öt fiatal történetét meséli el, akik magányra ítéltettek egy olyan városban, amely „... megbolondult. Lélegzik. Beszél. Saját élete van.” Noha a dráma hét éve íródott, az előadás a szöveg problematikájához hozzáadja a román társadalom aktuális vívódásait is. A rendező Andi Gherghe, a látványterv Sorina Mihalache munkája. A szerepekben Benedek Botond Farkas, Bokor Andrea, Barabási Tivadar, Badics Petra és Kovács Károly láthatók.


A projekt keretén belül bemutatásra kerülő másik darab, Székely Csaba Szeretik a banánt, elvtársak? című írása. A dráma díjazott volt a BBC Audio Drama Awards nevű megmérettetésen radifonikus forgatókönyvként. A főszereplő egy londoni szanatóriumban meséli el a Romániával kapcsolatos 1989 előtti és utáni emlékeit. A szerző által átgyúrt monodráma változat november 13-án, 19:00 óratól kerül bemutatásra a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színházában. Az előadás rendezője Sorin Militaru, a történetet színpadon megszólaltató színész pedig Sebestyén Aba.

süti beállítások módosítása