Magyarországra érkezik a Kiev City Balett!

A világhírű Kiev City Balett Közép-Európában turnézik, és idén is ellátogat Magyarországra, hogy bemutassa Hattyúk tava című előadását.

kievbalett hattyuktava sajto3

 

A Kiev City Balettről:

 

A Kijevi Állami Színház táncművészei immár 200 éve kápráztatják el a közönséget klasszikus, hagyományőrző előadásaikkal, amelyek a hazai bemutatók mellett a nemzetközi színpadokon is sikert aratnak. Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada leghíresebb színpadai után idén ismét Magyarországon lép fel a nemzetközi hírnévnek örvendő együttes. 


A tavalyi sikernek köszönhetően, a Kiev City Balett az idei magyarországi turnén a Diótörő mellett,  Hattyúk tava című balettet is bemutatja a közönségnek. A több mint 40 főből álló társulat idén közel 40 alkalommal lép fel Magyarországon: Budapest, Miskolc, Eger, Százhalombatta, Győr, Székesfehérvár, Kecskemét, Cegléd, Szeged, Szombathely, Tatabánya, Keszthely, Kaposvár, Szekszárd, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Pápa, Nagykanizsa, Vác, Salgótarján, Veszprém színpadain. 

 

kievbalett hattyuktava sajto2

 

Az előadásokról:

 

A Hattyúk tava Pjotr Iljics Csajkovszkij első balettja, 1874-1876 között írta, romantikus balettszövegek mintájára, egy régi orosz népmese alapján. A művet először 1877-ben mutatták be a moszkvai Nagyszínházban, ma már az egyik legtöbbet játszott darab az egész világon. A balett a szépséges Odett királylány és az ifjú Siegfried herceg szerelmének történetét meséli el. Odettet a gonosz varázsló hattyúvá változtatta, mely átkot csak az igaz, örök szerelem képes feloldani.


A Diótörő Csajkovszkij utolsó balettje, melynek története E. T. A. Hoffmann, A diótörő és az egérkirály c. meséjén alapszik. A mű ősbemutatójára 1892. decemberében került sor a szentpétervári Marinszkij színházban, azóta az egész világon nem múlik el karácsony a Diótörő nélkül. A kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvölő, szebbnél szebb jelmezeket, díszleteket felvonultató mese-balett karácsony éjjelén játszódik, és egy kislány álmában megjelenő Diótörő hercegről szól.

kievbalett diotoro sajto01

 

Budapesti fellépések: 
2013. november 23. szombat 15h és 19:30h - Hattyúk tava - RAM Colosseum
2013. december 23. hétfő 17h, december 25. szerda 11h és 17h - Diótörő - MOM

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása