Erkel Ferencre emlékeznek szülővárosában, Gyulán

Erkel Ferenc zeneszerzőre emlékeznek szülővárosában, Gyulán, ahol az önkormányzat csütörtökön, a költő születésének napján, valamint szombaton számos programmal várja az érdeklődőket.

A programsorozat keretében Erkel-vetélkedő lesz csütörtökön délután a zeneszerző szülőházában, az Erkel Ferenc Emlékházban, ahol a csapatok az alkotó gyermekkorával és zenetörténeti munkásságával kapcsolatos tudásukat mérhetik össze - mondta el Németh Csaba, a Gyulai Múzeum történésze az MTI-nek.

 

rkel

 

A születésnapi ünnepségsorozat részeként csütörtökön koszorút helyeznek el a zeneszerző tiszteletére az Erkel Emlékház falán, este pedig hálaadó mise lesz Erkel Ferencért a szülőház melletti Szent József katolikus templomban. Ezt követően a városháza dísztermében a harmincéves Gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar ad jubileumi koncertet Perlaki Attila karigazgató vezényletével. A programban Erkel Ferenc művei mellett Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bach, Mendelssohn, Bárdos Lajos és Szokolay Sándor szerzeményei szerepelnek.


Szombat este az Erkel Ferenc Társaság Gyula Város Önkormányzatával közösen ünnepi koncertet rendez Erkel Ferenc születésének 203. évfordulója alkalmából a városháza dísztermében. A műsorban szerepel a Palotás és Magyar Cantate Erkel Ferenctől, Beliczay Gyula F-dúr miséje és Rózsavölgyi Márk Első magyar körtáncz című műve. A koncerten az István Király Operakórus, valamint zongorán Áchim Erzsébet működik közre, az esten Somogyváry Ákos karnagy vezényel.

süti beállítások módosítása