Nyerje meg az Operett kalauzt - Játsszon könyvért! - LEZÁRULT

A Magyar Operett Napján mutatták be Winkler Gábor Operett – Szubjektív kalauz egy varázslatos világban című könyvét, amelyet játékunkkal most megnyerhet!


Nyerje meg a kétkötetes operett lexikont!

A könyvről:


Az Operett – Szubjektív kalauz egy varázslatos világban egy lexikon alaposságával dolgozza fel az operett műfaját. A szerző, Winkler Gábor 66 szerző legfontosabbnak ítélt 242 operettjéről rengeteg részletet oszt meg az olvasóval. A két kötetet mintegy 150 fekete-fehér és színes kép teszi még élvezetesebb olvasmánnyá. A zeneszerzők ábécésorrendjében haladva először egy portré és a szerző életét bemutató legfontosabb életrajziadatok találhatók. Az életrajzot a szerző operettjeinek felsorolása zárja, benne a legfontosabb alapadatokkal. A legismertebb operettek részletes bemutatása következik, azonos struktúrát követve: először a lexikális adatok, a szereplők hangfajjal, majd a cselekmény olvasmányos leírása, a kapcsolódó érdekességek, a legismertebb részletek kezdősora, végül a CD-, DVD-hozzáférések felsorolása. A könyv kezelhetőségét számos mutató segíti: névmutató,operettmutató (magyar és eredeti címen), slágerek kezdősorai ábécérendben.A könyvet pesti és vidéki színházak előadás-felvételei színesítik. Igazi kuriózum, hogy 42 korabeli fotó is megjelenik az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jóvoltából.

operettborito2

Az elmúlt napokban a színház.hu-n szemezgettünk az operett lexikonból, a helyes válasz a játék kérdésére az Operett – Szubjektív kalauz egy varázslatos világban című könyvből közölt részletekben rejlik.


Játék:


Soroljon fel három színművészt, akik az évek során Kubanek hentest alakították Zerkovitz Béla Csókos Asszony című operettjében

A helyes válaszokat az operett@színház.hu címre várjuk november 14-ig. A nyertest telefonon és email-ben is értesítjük.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása