Vendégjátékok sora a soproni színházban

Egyre több a vendégjáték a Soproni Petőfi Színházban. Egy sajtóbeszélgetésen elhangzott, hogy tavasszal fővárosi társulatok és erdélyi magyar teátrum is érkezik a hűség városába.


Pataki András igazgató elmondta: március 27-én Visky András Visszaszületés című darabjával, Tompa Gábor rendezésében szerepel Sopronban a Kolozsvári Magyar Állami Színház, június 20-án a Nemzeti Színház társulata adja elő Tamási Áron Vitéz lélek című művét, amelyet Vidnyánszky Attila állított színpadra. Másnap a Magyar Állami Operaház társulata adja elő Donizetti Don Pasqualéját.

 

sopron petofi szinhaz

 

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a soproni társulat is rendszeresen vendégszerepel más városokban, a Komáromi Jókai Színház bérletes rendszerében mostanáig játszották az általuk színre vitt Egerek és embereket, és Veszprémben is rendszeresen játsszák művészeik a Bruschino urat, illetve az újjászervezett tánctagozat első darabját, a Csillagok szárnyán című produkciót. 

 

A soproniak a veszprémi társulattal a következő évadban is együttműködnek: a bérletes programban ott fog szerepelni az Evita, hasonló konstrukcióban pedig Sopronba jön A víg özvegy.


Pataki András szólt arról, hogy Helyey László betegsége miatt két héttel a november 23-i premier előtt főszereplőt kellett cserélniük Molnár Ferenc Üvegcipő című darabjában. A Sipos alakítására felkért Horányi László, az Esztergomi Várszínház igazgatója már pénteken ott lesz a darab próbáján.

 

Helyey László az MTI-nek elmondta: tüdőgyulladás miatt gyengült le, percek alatt kifullad a színpadon, így nem vállalhatja a szerepet. "Nagyon sajnálom, mert remek városban, társulattal, darabban és szerepben léphettem volna fel húsznál is több alkalommal, ez pedig jó időre feltöltött volna boldogsághormonnal" - fogalmazott a színész.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása