Színházi Kreativitás-Eszközök - Konferenciát szervez a Színművészeti

A Színház- és Filmművészeti Egyetem SZÍKE - Színházi Kreativitás-Eszközök címmel konferencia-napokat szervez a színészképzésről 2013. november 15-én és 16-án. 

 

 szfe

 

1994 őszén egy hónapon keresztül minden nap új előadást játszott a Katona Kamra. A Népszabadság aktuális cikkjei alapján találták ki és írták meg egy éjszaka alatt a darabot, délelőtt felépült a színpad, délután próbáltak, este pedig előadást tartottaj, és így tovább, harminc napon át. A felhasznált újságcikkek nyomán születő jelenetek későbbi próbafolyamatokhoz szolgáltak kiindulási alapul, a közös munka pedig hosszú időre meghatározó élmény maradt az alkotóknak - Halász Péter majdnem 20 évvel ezelőtt egy közösségi alkotóműhelyt hozott létre a Katona József Színház színészeiből. A Színház- és Filmművészeti Egyetem erre a munkafolyamatra, mint kísérletre emlékezik 2013. november 15-én és 16-án.


Az SZFE szervezésében, november 15-én, pénteken a színészképzés hagyományáról tartanak előadásokat a Katona Kamrában. A magyar neoavantgard gyakorlata és pedagógiai hagyománya témaköreiben szólal fel Fuchs Lívia, Havasréti József, Jeney Zoltán, Jákfalvi Magdolna, és Stőhr Lóránt.



November 16-án, szombaton a színészképzés gyakorlati kérdései kerülnek a konferencia-napok középpontjába.

 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, mint a hazai színészképzés megkerülhetetlen központja, kívülről, sokak számára zárt intézménynek tűnik, hiszen misztikum és számos tévhit lengi körül. De vajon a tévhiteknek van-e valóságalapja? Vajon mi az Egyetem jövője? Van-e egyáltalán jövője? Hogy látják ezt az ott tanító tanárok? Ők milyen szempontok és módszerek szerint tanítanak? Ezekre a kérdésekre kíván választ adni Enyedi Ildikó, Grunwalsky Ferenc, Jeles András, Marton László, Máté Gábor, Meczner János, Novák Eszter, Szász János, Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor.

A napok részletes programja:
http://szfe.hu/hu/doktori-iskola-tamop/konferencia


Regisztráció az első napra:
rektorihivatal@szfe.hu

 

 

Az Európai Unió az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 89 998 298,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Színház- és Filmművészeti Egyetem TÁMOP 4.2.2/B-10/1-2010-0031 „Az SZFE Doktori Iskola fejlesztése és aktív integrálása az európai mesterképzési programokba” című projektjét, mely 2012. január 1. és 2013. november 30. között kerül megvalósításra.

A projekt méltó zárásaként szervezi a Színház- és Filmművészeti Egyetem a konferencia-napokat.

 

süti beállítások módosítása