Új kulturális Téli Fesztivált rendez a Szabad Tér Színház

Új kulturális Téli Fesztivált rendez a Szabad Tér Színház a Városháza parkban.


Új kulturális Téli Fesztivál indul útjára

Budapest Főváros Önkormányzatának jóvoltából új kulturális Téli Fesztivál indul útjára hagyományteremtő céllal advent első hétvégéjén a Városháza parkban. A hiánypótló családi rendezvény elsősorban a budapestieket szólítja meg az ünnepvárás jegyében, újdonságként kulturális programokat kínálva a karácsonyi vásárok forgatagában.

A Városháza parkban 2013. november 29. és december 24. között megrendezésre kerülő Advent Budapesten elnevezésű programsorozat egy olyan közösségi színteret hoz létre Budapest szívében, ahol a budapestiek illetve az ide látogató vendégek családias hangulatban tölthetik el az ünnepi felkészülés időszakát.

A fővárosi önkormányzat megbízásából a Szabad Tér Színház által szervezett Téli Fesztivál kiemelt figyelmet fordít a kulturális értékek közvetítésére. A főváros Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztályának közreműködésével iskolás csoportok érkeznek a határon túlról, hogy a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó vallási szokások és betlehemes hagyományok bemutatásával különleges élményt nyújtsanak a közösségi együttlétben való feltöltődéshez.

Az Advent Budapesten a legjobb magyar kézműves- és gasztronómiai termékeket kínáló vásári forgatag mellett a téren felállított, fűthető Sátor Színházban minden nap kulturális programmal várja a látogatókat. A négy kiemelt hétvégén professzionális előadások, köztük a fővárosi fenntartású színházak ünnepi produkciói is szerepelnek a programban. Hétköznap esténként Budapest legjobb hagyományőrző amatőr csoportjainak előadásai továbbá művészeti intézmények hallgatóinak produkciói láthatók a Téli Fesztiválon.

Budapest 23 kerültének óvodás és iskolás csoportjai is lehetőséget kapnak, hogy hétköznapokon a Sátor Színházban bemutassák karácsonyi műsoraikat, vagy megtartsák saját ünnepségeiket.

Az Advent Budapesten alkalmából a Városháza parkban felállítják az ország egyik legnagyobb, 16 méteres karácsonyfáját, melyet egy érdi család ajánlott fel Tarlós István főpolgármesternek. Egy 10 méter átmérőjű adventi koszorú is kiállításra kerül, melynek gyertyáit a négy adventi hétvégén ünnepélyes szertartás keretében gyújtják meg.


 ADVENT LOGO

Fellépési lehetőséget biztosítanak - A Szabad Tér Színház felhívása

A Szabad Tér Színház felhívása a budapesti óvodások és iskolások, valamint amatőr hagyományőrző és művészeti csoportok, továbbá művészeti intézmények hallgatói számára. A jelentkezéseket november 22-ig fogadják!

A Szabad Tér Színház fellépési lehetőséget biztosít az általa 2013. november 29. és december 24. között a Városháza parkban megrendezésre kerülő ADVENT BUDAPESTEN elnevezésű új, kulturális téli fesztiválon:

-Budapest 23 kerületének óvodás és iskolás csoportjai számára – hétköznaponként

-amatőr hagyományőrző és művészeti csoportok (kórusok, zenekarok, tánccsoportok, amatőr színjátszó körök, színtársulatok, népzenészek stb.) számára - hétköznap esténként

-művészeti intézmények (zeneiskolai, egyetemi vagy zeneművészeti karok szólistái, kórusai, együttesei, színi tanodák, drámatagozatos iskolák, stúdiók) hallgatói számára - hétköznap esténként

A fellépés helyszíne a Sátor Színház, amely egy színházi alaptechnikával felszerelt, fűtött, 100 fős nézőtérrel rendelkező, kizárólag a fesztivál idejére felállított alkalmi játszóhely.


JELENTKEZÉS

- minimum 30, maximum 50 perces műsorral

-melynek tartalma kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz illetve a szeretet ünnepének tematikájához

- sajto@szabadter.hu (Miklós Melánia), 3755-922/112

- határidő: 2013. november 22.

Időpontfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik, a szabad időpontok függvényében!

A fellépőknek díjazást nem áll a szervezők módjában fizetni, a fellépésért bérleti díjat nem kérnek.

További információ: www.szabadter.hu

 

 

süti beállítások módosítása