Mirkó - Börtönszínház és nyilvános beszélő Feldmár Andrással

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön színjátszó társulata, a Börtön Mesekör mutatja be Mirkó című mesejátékát a balassagyarmati Megyeháza épületében november 16-án. Az előadást nyilvános beszélő követi Feldmár András közreműködésével. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Ajánló:

 

Egy fiú, akit üt, ver az apja. Nekilódul a világnak, nem pénzért, nem presztízsért, nem hatalomért, csak azért, hogy megtalálja azt, amit otthon nem kaphat meg; valami igaz, színes, tiszta, fényes szeretetet. Hová lesz egy apa lelke? Hát elrabolta a Kutyafejű. Mert, ha nem ez van, akkor csak az őrület marad. „Nem hiszem el, hogy ezt csinálja az apám…” Gyerünk, keressük meg azt, ami elveszett! Igazi mese, benne a rablás, a börtön, Senki, a tolvajok csodás királya, vad és elképesztő boszorkányok és persze Kutyafejű, a rettenetes, félelmetes, legyőzhetetlen, örök ellenség. Maga a Gonosz. Hogy legyőzi-e a Kutyafejűt Mirkó és az ő köcsög tesói? Mit gondolsz? Az biztos, hogy, ha nem jössz el, akkor te nem vehetsz részt a nagy csatában. Pedig neked is van miért harcolnod, van mit legyőznöd. Még fegyvert is kapsz tőlünk. És nem vagy egyedül. Talán ez a legfontosabb…

 

mirko

 

 Feldmár Intézet munkásságáról


A Feldmár Intézet 2011-ben kezdett el dolgozni a fogvatartottakkal a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben. A program közösséget teremt a fogvatartottak számára, melynek keretén belül gyermekeiknek mesejátékokat állítanak össze saját életük tapasztalatai és élményei alapján. Minden évben többször, de főleg Karácsony előtt előadásra kerülnek ezek a mesék rendkívüli családi beszélőkön, ahol a gyerekek ajándékul megkapják a mesejátékokat DVD-n. 

Most ezen a rendkívüli beszélőn Ön is beléphet félelmetes és varázslatos világukba. November 16-án, 14 órától a fogvatartottak bemutatják Mirkó című mesejátékukat, majd ezt nyilvános beszélő követi Al Ghaoui Hesna vezetésével. Ez alkalommal Feldmár András is részt vesz a beszélgetésen.

A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban név szerinti regisztrációhoz és saját e-mail címhez kötött. A Feldmár Intézet az utazás megkönnyítése érdekében autóbuszokat szervez. Az útiköltség oda-vissza 1000 Ft /fő, amit a helyszínen kell kifizetni. A buszok 11:00-kor a Felvonulási térről, az Időkerék melletti parkolóból indulnak.

 

A belépéshez és a buszutazáshoz itt lehet regisztrálni.

süti beállítások módosítása