Újévi koncertet ad Mága Zoltán

Kárpát-medencei kórusokkal, világhírű operaénekesekkel, nemzetközi és hazai vendégekkel köszönti az új esztendőt Mága Zoltán hegedűművész 2014. január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában.

A Prima Primissima díjas hegedűművész a 2014-es esztendőt köszöntve a világ magyarságának összefogása jegyében rendezi meg újévi gálaestjét.

"Egész zenei pályafutásomat meghatározta az a küldetéstudat, hogy a világ minden táján képviseljem a magyar kulturális tradíciókat, és erősítsem a magyarságról kialakult pozitív képet. Vendégeimmel az újévi koncerten a magyar zenei kultúra egyetemességét, a klasszikus- a könnyű- és a népzene szépségét szeretném bemutatni" - nyilatkozta Mága Zoltán.


8032
A háromórás koncerten csaknem 500 művész lép fel, a klasszikus és könnyűzenei darabok különböző látvány- és show-elemek, a legmodernebb hang- és fénytechnika mellett szólalnak meg.


Az első produkcióban a teljes Kárpát-medencét - Erdélyt, a Vajdaságot, a Felvidéket, Kárpátalját és Magyarországot - képviselő vegyes kórus énekli el a Himnuszt. A rendezvényen fellépők a 2014-es holokauszt emlékév keretében zenei blokkal tisztelegnek az áldozatok előtt.


maga
Az elmúlt években a közszolgálati és a kereskedelmi televíziók révén több tízmillió néző is részese lehetett a budapesti újévi koncertnek. Világhírű és Kossuth-díjas művészek mellett színpadra léptek a nemzet színészei, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház művészei és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai. 2013-ban az ötödik, jubileumi gálakoncerten Guinness-rekord született: mintegy 13 ezer ember koccintott egyszerre.


Mága Zoltán hegedűművész ez alkalommal is megvendégeli a közönséget, így a közös koccintás 2014-ben sem marad el.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása