Az áruló - Lengyel Ferenc monodrámája Veszprémben

Az áruló című monodrámát november 16-tól láthatja a közönség Veszprémben, a Latinovits-Bujtor Játékszínben. Az előadást Makszim Gorkij művei alapján színpadra alkalmazta és játssza: Lengyel Ferenc.

arulo5

 

 

A Veszprémi Petőfi Színház ajánlója:

 

"Pjotr Karazin, más néven, Lószúnyog a börtönben ül. Utolsó esélyként leírhatja, hány embert árult el több mint egy évtizeden keresztül a cári titkos rendőrségnek, kiket száműztek és kik kerültek börtönbe miatta. Nem
akar írni, hiszen úgy gondolja, mindenképpen kivégzik. Ám az emlékek és a múlt önvizsgálatra kényszeríti. Vajon miért nem tudott a lelke felülkerekedni az árulásain? Miért érezte úgy, hogy miközben egész élete a küzdelemre való felkészülésről szólt, nem tudott önmagára figyelni?

 

arulo2

 

Az emberben rejlő jót hogyan győzheti le a rossz, s miért követ el becstelenségeket? Mi történik, ha az embert gyötri a lelkiismeret? Felmentés vagy bűnhődés? Miért van az, hogy az aljas dolgok elkövetése ellenére mégsem undorodik önmagától? Ajándékul kaptuk az életet, vagy az élet rendelkezik korlátlanul az emberrel? Mi segítheti a helyes látást?

 

Így keresi a válaszokat a főhős lelkének és testének börtönében."

 

 

 

süti beállítások módosítása