Finito - Tasnádi-darab a szatmárnémeti színházban

Új bemutatóra készül a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata: november 15-én Tasnádi István Finito című darabját láthatja a közönség, Tasnádi Csaba rendezésében.

 DSC 0461

 

A tavalyi évadban nagy sikerrel játszott Világjobbítók szerzőjének másik művét, a közismert Finitot tűzi műsorára a 2013/2014-es évad második nagyszínpadi premierjeként a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. A Tasnádi István által írt verses komédiát 2013. november 15-én, 19 órától mutatja be a társulat a Szakszervezetek Művelődési Házában. Az előadást Tasnádi Csaba, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgató-főrendezője vitte színre, aki már visszatérő vendégnek számít Szatmárnémetiben, hiszen korábban olyan produkciókat rendezett a társulatnál, mint a Világjobbítók, a Malacbefőtt vagy a Mesék a hazugságról.

 

DSC 0191
A Finito verses komédia, vagy – a szerző játékos meghatározása szerint – pszeudo-molière. A darab központi alakja Blondin Gáspár „kiábrándult nagyábrándi lakos”, aki negyvenéves munkanélküli, és aki egy, a feleségével átveszekedett este után bezárkózik a budiba és öngyilkossággal fenyegetőzik. A normalitás szabályai ellenére környezete bíztatja őt esztelen tervében, ugyanis mindenki az ő halálában látja saját boldogulásának lehetőségét. Közben váratlan látogatók jelennek meg a háza körül, és furcsábbnál furcsább ajánlatokkal bombázzák az öngyilkosjelöltet. Lassan, de biztosan válik teljes káosszá a Blondin-házaspár élete. A Tasnádi-fivérek jegyezte kortárs magyar dráma és a belőle készült színházi előadás, napjaink jellegzetes karaktereivel és szellemes formában feldolgozott problémamegoldási stratégiáival felhőtlen, felszabadult színházi élményt kínál" - fogalmaz a darab kapcsán Tasnádi Csaba.

 

DSC 0370
Jegyek a színház Horea úti jegypénztárában válthatók hétköznap 10 és 17 óra között, vagy előadások előtt egy órával; bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.

 finito

 

Tasnádi István:
Finito, avagy a magyar zombi
verses komédia

 

Szereposztás: 


Blondin Gáspár: István István
Blondinné: Lőrincz Ágnes
Özvegy Vecserák Károlyné, Blondin anyósa: Kovács Éva
Pacsik Ferenc, polgármester: Nagy Orbán
Bicke B. László, költő: Bodea Tibor
Tigris Niki, popdíva: Gál Ágnes
dr. Juhos Buda, rendőrhadnagy: Rappert-Vencz Gábor
Szomszéd Misi: Gaál Gyula
Pál, médiaszemélyiség: Varga Sándor
Reszlik Hajnalka Myrtill, riporter: Bándi Johanna
Bak Tamás HSC, operatőr: Marosszéki Tamás
Hivatalos úr: Poszet Nándor

Rendező: Tasnádi Csaba m.v.
Látvány: Varjas Zsófia m.v.
Koreográfus: Gabriela Tanase
Ügyelő: Dobos Kata
Súgó: Dobos Kata
A rendező munkatársa: Csiki Zsolt

süti beállítások módosítása