Teltházzal játsszák Tompa Gábor szöuli rendezését

November 3-án került sor Tompa Gábor szöuli Danton halála című rendezésének bemutatójára a Seoul Arts Center Towol Színházában.

DS1 4923

 

 

Georg Büchner drámája Visky András átdolgozásában került bemutatásra, az előadás díszletét Both András tervezte, a jelmezeket Sohhee Han jegyzi. A bemutató előadás teltházzal ment ezer néző előtt, ugyanakkor a november 21-ig tizenhét alkalommal műsorra kerülő összes előadásra elfogytak már a jegyek.

 

DS1 4939
Tompa Gábor az előadásról elmondta, számára nem a szövegből kiolvasható történelmi pillanatkép megragadása volt fontos, hanem Büchner gondolatiságának a megfejtése. Az előadás környezetét a jelenbe helyezte, kerülve a történelmi hűség megteremtését: „Megőriztük a szereplők nevét, de azt az egyetemes üzenetet szeretném közvetíteni a nézők felé, ami ebből a darabból kiolvasható. Így, ahelyett, hogy kizárólag csak a történelmi eseményekről beszélnénk, sokkal inkább a szereplők közti viszonyokat és konfliktusokat helyeztük előtérbe.” 

 

DS1 4966
Az előadásban szerepel Lee Jaram a Dél-Koreában nagy népszerűségnek örvendő panszori-énekes, aki számára egy, a szövegben nem létező szerepet írt Visky András és Tompa Gábor. Lee Jaram az Utcai komédiás szerepét alakítja, amiben harminc szereplőt sűrít, tulajdonképpen a dráma összes tömegszereplőjét ő játssza. Lee Jaramot a 2012-es INTERFERENCIÁK Fesztiválon láthatta a kolozsvári közönség, amikor a Brecht Kurázsi mama és gyermekei című drámája nyomán készült Ukcsuk-Ga előadását mutatta be. 


Az előadás főbb szerepeiben neves dél-koreai színészek láthatók: Dantont Park Ji-Il, Robespierre-t Yoon Sang-Wha, Saint-Just-öt Lee Jae-Jun, Julie-t Moon Hyung-Joo alakítja.

 

 

süti beállítások módosítása