Advent az Átriumban - Pintér-klasszikusok és ingyenes programok

Az adventi időszakban a budai összművészeti helyszínen ingyenes gyerekprogramok, zenés estek, színházi előadások várják a közönséget, többek között az idén 15 éves Pintér Béla és Társulata klasszikussá vált előadásai. 

December 8-án a délelőtt folyamán a legkisebbek kézműves foglalkozások keretében készíthetnek karácsonyi ajándékokat, és találkozhatnak bölcs öreg Átrium-Mikulással is. Az érdeklődő szülőket is várják a Cinka Panna Színház gyerekelőadására éppúgy, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak zenés bemutatójára. Szintén korhatár nélkül ülhet be bárki a színművészetis fiatalok vers- és mondókaórájára.


Az adventi időszakban több alkalommal is találkozhat a közönség a Pintér Béla és Társulata tagjaival. A társulat ugyanis idén decemberben ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját. A jubileum kapcsán három mérföldkőnek számító darabjukat, A Sehova kapuját, a Parasztoperát és a Korcsulát is műsorra tűzik az Átriumban. Az előadások után pedig, kerekasztal-beszélgetés keretében, az alkotók szívesen válaszolnak a nézői kérdésekre.

 

parasztopera

Pintér Béla és Társulata: Parasztopera

 

Az advent heteiben zenés estekkel is várják a hallgatóságot az Átriumban. A Bor Melankóliája címmel, december 20-án ad koncertet a Kistehén Melanko formáció. Az együttes zenés irodalmi előadását, a Sziegl Pince borai teszik még emlékezetesebbé.

December 21-én Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra ad karácsonyi koncertet, este 7 órától.

 

toth vera

Tóth Vera

 

A két ünnep között kerül sor a 25 éves jubileumi évadát ünneplő Közép-Európa Táncszínház Diótörő-bemutatójára, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak. A Kun Attila koreográfus és Magács László rendező által jegyzett előadásban több klasszikus, nagyszínházi feldolgozással ellentétben Csajkovszkij muzsikája a karácsony emberi üzenetét, az összetartozás és a feltétel nélküli szeretet fontosságát erősíti. A produkció különlegessége, hogy bábinstallációk felhasználásával színészek, klasszikus és kortárs táncművészek közös alkotómunkája fogja egybe a kétrészes előadást.

 

igenis

Igenis, miniszterelnök úr! (Fotó: Mészáros Csaba)

 

Az év utolsó napján egy vígjátékkal, az Igenis, miniszterelnök úr! -ral búcsúztatják az óévet a Margit körúti játszóhelyen. A darab szövegét az azonos című, világhírű brit tévésorozat szerzőpárosa, Antony Jay és Jonathan Lynn maguk alkalmazták színpadra. A címszereplő Hevér Gábor, a pergőnyelvű kabinetfőnök megformálója Alföldi Róbert.

 

süti beállítások módosítása