Panelninja - Magyar Attila a Centrál Színházban

A márciusban a Budaörsi Játészínben bemutatott "monokomédiát" az idei évadtól a Centrál Színház fogadja be, először november 16-án láthatja a közönség. Játssza: Magyar Attila.

A darab írója P. Szabó István, aki Magyar Attilával közösen rendezte az előadást.

 

Ajánló az előadás elé:

 

"Bodovács Egonnal megállt az idő. 45 évesen még mindig az anyjával lakik, ugyanannak a panellakásnak a gyerekszobájában, amelyben felnőtt. Egon azonban elhatározza, hogy végre valahára beváltja az élet-kupont és megvalósítja álmait...

 

Panelninja


És akkor most Bodovács Egonnal vajon elindul az idő? Ami biztos, hogy egyre több nagy elhatározásra jut, amit egyre kevesebb tett követ. Lehet-e valaki ninja a panelben?

Magyar Attila játssza az egyszereplős darab minden szerepét. Ami nem ellentmondás, mert a sok látható és láthatalan szereplő is mind ő maga."

 

Magyar Attila az előadásról:

 

"Egy ilyen panelban, 30-40 éve áll az idő. Bodovács Egon is az anyja egykori bútorai között él, az ismert szocialista dizájnban. Mint oly sokan. A koloniál asztalon ott áll a hifi meg a számítógép. Nagy, rendszerváltós eklektika! Ott él, és elképzeli, hogy kilép a betonból, de persze nem lép ki.


Ezt én jókedvemben csináltam meg. Az anya-fiú viszony összetettsége, bonyolultsága minden konfliktusa ellenére, sőt azokkal együtt, nagyon röhejes. Egy-egy előadás után, sokszor kerestek meg nézők azzal, hogy jól esett nevetniük saját magukon. Nem gondoltam, hgy ennyire forró témába nyúlok."

 

Részlet az előadásból:

 

 

 


P. Szabó István:

 
Panelninja

Rendező: P. Szabó István – Magyar Attila

Szereplő: Magyar Attila

Díszlet-és jelmeztervező: Fógel Adrienn

Az előadást a FREGOLI SZÍNHÁZ mutatja be.
 
Előadások: november 16. 19:00, december 27. 19:00, Centrál Színház
 

süti beállítások módosítása