Átadták a Bethlen Téri Színház új homlokzatát

Erzsébetváros önkormányzatának támogatásával, az Erzsébet Terv keretén belül november 15-én átadták a Bethlen Téri Színház új homlokzatát.

A Bethlen Teri Szinhaz uj homlokzata fotoDusa Gabor


2013. november 15-én Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere ünnepélyes keretek között felavatta a színház új homlokzatát. Avató beszédében elmondta a megújult épület az 1929-es, eredeti formáját kapta vissza. Mindemellett Szögi Csaba, a Bethlen Téri Színház művészeti igazgatója hivatalosan is bejelentette az önkormányzat és a színház szoros kapcsolatát erősítő három éves közszolgáltatási szerződés megszületését is.

 


Az átadó ez alkalommal megnyitók sorát is jelentette, kezdetét vette a 25. évadában járó Közép- Európa Táncszínház DŰNE című bemutatójával, a második alkalommal megrendezésre kerülő hétnapos, hét előadásból álló kortárstánc-fesztivál, a Sissi Őszi Tánchét. 

 

Szogi Csaba a Bethlen Teri Szinhaz muveszeti igazgatoja es Vattamany Zsolt Erzsebetvaros polgarmestere foto Dusa Gabor
Ezen a napon nyílt meg a Nappalok és éjszakák Erzsébetvárosban című fotókiállítás is, amely a kerület történelmének legfontosabb épületeit és köztereit mutatja be egykori pompájában. A fekete-fehér fotográfiák és plakátok Bóka B. László, színház-és helytörténész válogatása alapján kerültek bemutatásra. A jeles alkalomhoz kapcsolódóan a kiállítótérben egy különleges textilművészeti installáció, Erzsébet királyné díszmagyarja is helyet kapott, melyet a Rothschild Klári Alapítvány gondozásában, Oravetzné Gréti vezetésével a kerület asszonyai készítettek el, az alapítvány ingyenes szabás-varrás tanfolyamán.

 

 

süti beállítások módosítása