Áprilisban ismét Budapesten a Cirque Éloize

A városi tánc- és a cirkuszművészet egyedi kombinációjaként jövőre április 22-én és 23-án a Papp László Budapest Sportarénában látható a világhírű kanadai Cirque Éloize társulat iD című produkciója.

CirqueEloize ID


A Jeannot Painchaud által rendezett iD kirobbanó energiájú produkció, a cirkusz, a hiphop és az utcai tánc keveréke. Az előadás két alkalommal, 2014. április 22-én és 23-án lesz látható a Sportaréna színpadán - közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.


A társulat 1993-as alapítása óta a világ egyik vezető kortárs cirkuszává vált. Újító produkcióikkal olyan előadások színpadra állítására specializálódott, amelyben a cirkuszművészetet kombinálja a színházi előadással, a zenével és a tánccal, sajátos és úttörő módon.

 


Az iD tizenöt akrobata és előadóművész színpadi munkája, multimédiás kiegészítőkkel, valamint rock és elektronikus zenéktől inspirált kísérőzenével, amely Jean-Phi Goncalves és Alex McMahon munkája. Az iD-ban az akrobaták fegyelme vegyül a hiphop táncosok energiájával, friss és magas fordulatszámú pörgést adva a modern cirkusznak.

 

CirqueEloize ID 2


A rendező, Jeannot Painchaud elmondta: az előadás két rivális bandáról szól, amelynek osztoznia kell egy helyen, miközben mindeközben keresik, miként fejezhetik ki személyiségüket és egyediségüket. A show-t a 2010-es bemutató óta lelkes kritikák fogadják. A díszlet, az illusztrációk és a videóvetítés Robert Massicotte és Alexis Laurence munkája, a világítást Nicolas Descoteaux tervezte. Krzysztof Soroczynski vezetőedzőtől származik az akrobatikus részek koreográfiája, melyhez Mourad Merzouki adta a művészeti elgondolásokat.


A Cirque Éloize 1993-as alapítása óta az újító természetű színházi és emberi gondolatok megvalósítására törekszik. Tíz saját show-ja eddig 4000 előadást ért meg, összesen negyven ország 440 városában. A képviselteti magát a különböző nemzetközi fesztiválokon, 12 érmet nyert a legrangosabb, párizsi Cirkuszfesztiválon. A Cirque Éloize egy másik előadással, a Cirkopolisszal idén fellépett a Művészetek Palotájában.

 

Forrás: MTI

Fotók: Cirque Éloize

 

süti beállítások módosítása