Kiírták a fertőrákosi barlangszínház fejlesztési tenderét

Nyílt közbeszerzést hirdetett a fertőrákosi barlangszínház nettó 450 millió forintra becsült fejlesztésére Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.


A becsült nettó fejlesztési érték öt tételből áll: színpad-világítási és hangtechnikai eszközökre 170 millió, színházgépészeti eszközökre 130 millió, székekre és egyéb bútorokra 113 millió, a tanösvény fénytechnikájára, az AV- és IT rendszerre 35 millió, a telefonközpontra pedig 2 millió forintot szánnak.


Az ajánlattételi határidő december 30. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy az ár 65-ös, a jótállás időtartama pedig 35-ös súlyszámmal szerepel az értékelésnél.

 

barlang

 

A fertőrákosi barlangszínház és az annak helyet adó egykori kőfejtő turisztikai fejlesztése hivatalosan október 25-én, az alapkőletétellel indult el. A beruházás mintegy kétmillárd forintból valósul meg. A projekt során korszerű felszereltségű színházat, valamint egy, a kőfejtő és környezete múltját bemutató témaparkot alakítanak ki. Emellett egy turisztikai információs pontot magában foglaló fogadóépületet is építenek. A fejlesztés költségeihez 317 millió forintos önrésszel járult hozzá Sopron önkormányzata, a fennmaradó 1,68 milliárd forintot uniós pályázaton nyerték el.


A Soproni Petőfi Színház korábban az MTI-vel azt közölte, hogy a társulat már készül a barlangszínház jövő nyári megnyitójára, amelyen Demcsák Ottó rendező-koreográfus Végtelen Európa című alkotását mutatják be. A produkcióban a huszonötödik évforduló alkalmából új értelmezési keretbe helyezik a magyar-osztrák határon, Sopron mellett rendezett Páneurópai Pikniket, amely a vasfüggöny lebontásának egyik emblematikus pillanata volt.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása